Isparta Valisi Şehmus Günaydın, FETÖ’nün darbe girişimi sonrası yürütülen soruşturmalarda kurunun yanında yaşın da yanmaması için titiz bir çalışma sergilediklerini söyledi.
Isparta Valisi Şehmus Günaydın, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle gazetecilerle buluştu. Polisevinde düzenlenen buluşmaya İl Emniyet Müdürü Halil Altan da katıldı. Isparta Gazeteciler Derneği Başkanı Şevket Karahan, darbe girişimini bir kez daha lanetledi. Bu girişim karşısında dik duruş gösteren Isparta basınının her zaman devletini ve demokrasinin yanında olacağını söyledi.
Vali Şehmus Günaydın da, hain kalkışmada ortaya koyduğu duruşu ile milletin yanında yer alan basın mensuplarını tebrik etti. Vali Günaydın, "Çok önemli bir iş başardınız. Çok önemli bir görevi başarı ile yerine getirdiniz Ispartamızda vatandaşımızın bu hain kalkışmada ilk dakikadan itibaren ortaya koyduğu duruşa da çok ciddi bir katkı verdiniz. Tarihimize kara bir leke olarak geçen bu hain çetenin kalkışması başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere milletimizin, polisimizin, askerimizin, jandarmamızın ve basınımızın bir bütün olarak olayı iyi yönetmesi ile bertaraf edilmiştir. Türk milleti tarihinde çok önemli sınavlar vermiştir. Milletimizin bu olayda vermiş olduğu sınavda tarihe altın harfler ile yazılacaktır. Çünkü bu hain çete her şeyi planlamıştı fakat milletimizin ortaya koyacağı bu cesareti bu başarıyı da hesaplayamamıştı. Bu nedenle planları başlarına geçti, o planların altında ezildiler. Bundan sonra bu kalkışma içerisinde olacaklara da iyi bir ders olacaktır. Biz bu nedenle Isparta olarak bu başarılı katkılardan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
Çalışmalar hukuk içinde titiz yürütülüyor
Bu heyecan bu istek ve bu arzunun vatandaşlarda her geçen gün daha da ileri noktaya taşındığını kaydeden Vali Günaydın, "Bazıları bunu birkaç günde hevesi azalır diye düşünürken, daha da ileri noktaya taşınan bir arzu var. Meydanlarda bu heyecanın ne kadar üst seviyede yaşandığını ve her geçen günde artarak devam ettiğini bu hain çete ve onların yandaşları görüyorlar. Bu nedenle bundan sonra da vatandaşlarımızın hem Isparta’mızın hem de ülkemizin sorunları karşısında aynı kararlılıkla işlerini ve görevlerini yerine getireceklerine olan inancım tamdır. Bundan sonra da bu hain çete ve benzerlerinin bu tür olaylara kalkışmaması için ülke ve millet olarak her türlü hazırlığı yapıyoruz. Isparta özelinde de yapılan bütün işlemler hukuk içerisinde devam ediyor. Kurunun yanında yaşın da yanmaması için bütün yöneticilerimiz bütün gayreti gösteriyor. Bunun dışında bazı kesimlerin bazı sosyal medya teröristlerinin ortaya koyacakları açıklamalar ve ifadelere hiçbir şekilde gerek Isparta halkımızın gerekse kamu görevlilerimizin itibar etmemesini istiyoruz. Her şey hukuk içerisinde kanuna uygun olarak yürütülüyor. Bu nedenle bunun dışında ortaya konan ifadeler ve söylemlerin hiçbir anlamı yoktur. Bu nedenle kamu çalışanları içerisinde de bu ile destek verenler, bu işe katılanlarda hukuk ve adalet önünde hesabını vereceklerdir" açıklamasında bulundu.
Isparta’da 36 kişi tutuklandı
Isparta Valisi Şehmus Günaydın, FETÖ ’nün darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturmalar dahilinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Vali Günaydın, şimdiye kadar yürütülen soruşturma kapsamında 36 şüphelinin tutuklandığını 6 şüphelinin gözaltında olduğunu 3 şüphelinin adli kontrol şartıyla 3 kişinin de serbest kaldığını açıkladı.
Açığa alınanlar artabilir
Kamu kurumlarında görevden almaların olduğunu hatırlatan Vali Günaydın, “soruşturma kapsamında Milli Eğitimde 574, Emniyet Müdürlüğü’nde 64, AFAD’da 1, Defterdarlıkta 3, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde 1, Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nde 2, il Müftülüğü’nde 12, DSİ’de 5, KYK’da 3, Gümrük Müdürlüğü’nde 1, SGK’da 1 kişi açığa alındı. İlçelerde ise Uluborlu Kaymakamlığınca 1, Aksu Kaymakamlığınca 3 kişi görevden uzaklaştırıldı.”
Vatandaşımız rahat olsun
OHAL nedeniyle yapılan çalışmaların tamamı özgürlüklerin ve vatandaşlarımızın hak ve hukuklarının korunmasına yönelik çalışmalar olduğunu aktaran Vali Günaydın, "Bu kesinlikle vatandaşlarımızın hayatlarında bir kısıtlama yapmak ve onlara zorluk çıkarmak için değil, tam tersi hayatı kolaylaştırmak ve hain ihanet çetesinin etkilerini süratle ortadan kaldırmak için ortaya konan kurallardır, kanun hükmünde kararnamelerdir. Vatandaşlarımızın bu konuda rahat olmalarını bir kez daha ifade edelim" dedi.
Okullara şehitlerin adı verilecek
Isparta’da FETÖ bağlantılı olup kapatılmasına karar verilen okullara demokrasi şehitlerinin isimlerinin verilmesi için teklif sunduklarını kaydeden Vali Günaydın, " Özellikle Isparta’da görev yapan 3 özel harekâtçı polisimizin şahadeti nedeniyle bu okullardan 3’üne ve ülke genelindeki diğer şehitlerimizin isimlerinin verilmesi için önerilerimizi yazdık ve gönderdik" dedi.