Ordu Dernekler Federasyonu (ORDEF) Genel Başkanı Ali Çelik, kendi insanına kurşun sıkıp tanklarla ezecek kadar gözü dönmüş, milletine ve devletine en büyük ihaneti etmiş vatan hainlerinin en ağır cezaları almalarını yüce Türk adaletinden beklediklerini belirtti.
ORDEF tarafından yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz gecesi, millet ve milli kurumların, milli birlik ve beraberliğe, demokrasiye yapılan alçakça saldırıyı kahramanca duruş sergileyerek bertaraf ettikleri belirtilerek, "Bu alçakça kalkışmanın başarısızlığa uğraması, Türk milletinin birlikte duruşu, kararlı tutumu ve demokrasiye sahip çıkma iradesiyle mümkün olmuştur. Ülkemizin bütün kurumlarının, siyasi partilerimizin, sivil toplum örgütlerimizin, basın-yayın kuruluşlarımızın darbeye karşı net bir duruş sergileyerek demokrasiye sahip çıkmış olmalarından tüm ulusumuz gibi bizler de büyük mutluluk duyduk" denildi.
Açıklamada, "Demokrasi düşmanlarına karşı iktidarı ve muhalefetiyle siyasi partilerimizin ve siyasetçilerimizin gösterdiği birlik, beraberlik ve kararlı duruş en büyük takdiri hak etmektedir. Bu bağlamda başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere meclis başkanımız, Başbakanımız ve meclisteki tüm siyasi partilerimizi, darbe heveslileri karşısındaki dik duruşlarından dolayı yürekten kutluyoruz. Yine bu darbe girişimi karşısında direnen, tavır sergileyen herkese, başta kahraman emniyet görevlilerimize ve TSK’nın şerefli mensuplarına, gönül dolusu sevgiler sunuyoruz.
Olup bitene seyirci kalmak yerine, hayatları pahasına sokaklara inerek, tankların önüne birer demokrasi anıtı gibi dikilen, geçmişten günümüze kazanılmış demokratik haklarını ve özgürlüklerini kaybetmemek için mücadele eden, sokakları, caddeleri, meydanları demokrasi şölenine çevirerek yüreklerimizi umutla dolduran, memleket aşkıyla, birlik ve beraberlik ruhu içinde ortak düşmana karşı mücadele verileceğinin unutulmaz bir örneğini daha veren tüm ülke sevdalısı vatandaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyoruz. Onlara minnettarız.
Ordulular olarak biz dernekler gücünü sandıktan almayan, yetkiyi milletten almayan bir idare istemiyoruz. Ülkemiz için demokrasi dışında bir seçenek de görmüyoruz. Sonuna kadar demokrasiye ve cumhuriyete inanıyoruz. Demokrasi vazgeçilmezimiz, milli irade gücümüz, kardeşliğimiz geleceğimizdir. Tüm ülkemiz gibi biz Ordulular da hiç tereddütsüz bu duygu ve düşün içindeyiz.
Milletimize bu acıları yaşatan ordu ve devlet içinde örgütlenmiş FETÖ’cü/PDY’ci ve diğer tüm düşman unsurların tamamen ortaya çıkartılmasını ve adalet önünde hesap vermesini bekliyoruz. Kendi insanına kurşun sıkıp tanklarla ezecek kadar gözü dönmüş, milletin meclisini ve devletin kurumlarını gözünü kırpmadan bombalamış, şerefli Türk ordusuna sırt çevirmiş, milletine ve devletine en büyük ihaneti etmiş bu vatan hainlerinin de en büyük ve ağır cezaları almalarını yüce Türk adaletinden bekliyoruz" ifadelerine yer verildi.
Çelik, açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminde hayatlarını kaybeden kahraman şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek, "Kıymetli ailelerine sabırlar, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Milletimiz onları daima minnet, rahmet ve şükranla anacaktır. Bu vesileyle biz Ordulu sivil toplum örgütleri olarak, halkın iradesi dışında hiçbir iradeyi ve yönetimi tanımayacağımızı, demokrasi ve cumhuriyetten vazgeçmeyeceğimizi ve darbe girişimlerini kabul etmeyeceğimizi bir defa daha vurguluyoruz. Allah ülkemize ve milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın" dedi.