Altınordu Belediyesi tarafından, Zeytin Dalı Harekatı’nda görev yapan Mehmetçiğe destek ve moral vermek amacıyla, başlatılan ‘kavrulmuş fındık’ kampanyasında toplanan fındıklar, Afrin’e gitmek üzere yola çıktı.

Altınordu Belediyesi’nin, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye’nin Afrin bölgesinde sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı’nda görev yapan Mehmetçiğe destek olmak amacıyla başlattığı ‘kavrulmuş fındık’ projesinde sona gelindi. Yörenin en önemli ürünlerinin başında gelen fındık, vatandaşlar tarafından kendi el emekleriyle kırılarak evlerinde bulunan soba ve fırınlarda özenle kavruldu. Mehmetçiğe moral olması amacıyla başlatılan kampanya da ilçe genelinde 7’den 70’e herkesin kendi el emeği ile hazırladığı kavrulmuş fındıklar, Afrin’de görev yapan Mehmetçiğe ulaştırılmak amacıyla toplama noktası olan Altınordu Belediyesi’ne getirildi. Toplanan fındıklar, Afrin’e gitmek üzere paketlenip, Altınordu Belediyesi’nin aracına yüklendi.

Belediye binası önünde açıklamalarda bulunan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, verilen mücadelenin ülkenin geleceği için olduğunu belirterek, destek olduklarını söyledi. Fındıkların toplanmasında birçok kurum ve kuruluşun desteği olduğunu ifade eden Tekintaş, “Ülkemiz için, bağımsızlığımız için, geleceğimiz için, istikbalimiz ve istiklalimiz için mücadele eden güvenlik güçlerimize, silahlı kuvvetlerimize, sivil arkadaşlarımıza ve katkı sunan Hatay’daki, Kilis’teki ve Antep’teki kardeşlerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Bir mücadele var, bu mücadele ülkenin istikbal ve istiklal mücadelesi. Bu mücadeleye biz de Altınordu Belediyemiz olarak, birçok kurum ve kuruluşun ilkçe başkanlığımızın yapmış olduğu çalışma ile birlikte bu hale geldiğimiz bir nihayeti görüyoruz. İnşallah hazırlıklarımızı tamamladıktan sonra görevli kardeşlerimiz gidip bu fındıkları ilgili mercilere teslim edip dönüşü yapacaklar” dedi.

“Halkımız, ‘biz de varız’ deyip böyle bir güzelliği ortaya çıkardılar”

Projeyi başlatırken, millim ürün olan fındık ile katkı sunmak istediklerini anlatan Başkan Tekintaş, “Bu işe bir fikirle başladık ve dedik ki; Karadeniz’in en önemli yerindeyiz, Ordu’dayız. Altınordu ilçemiz olarak biz, milli ürünümüz olan fındığımızdan böyle bir katkı sunalım istedik. Fikri ortaya koyduğumuzda herkes çok uygun olduğunu ve çok güzel bir şey olabileceğini ifade ettiler. Yaklaşık 15 günlük bir çalışmanın sonucunda da, hem kurum ve kuruluşlar, muhtarlar, derneklerimiz ve bunun yanında diğer katılımcı kardeşlerimiz, sivildeki arkadaşlarımız ve iş adamlarımız ‘biz de varız’ dediler ve böyle bir güzelliği ortaya çıkarttılar. Hazırlıkları tamamladık. Yüklemeyi yapıyoruz. Birazdan arkadaşlarımız çalışmayı bitirip yola çıkacaklar. İrtibat kurduğumuz ilgili merciye bunları teslim edip, onda sonra dönüşü yapacaklar” şeklinde konuştu.

“Gönülden bir katkı olduğuna inanıyorum”

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, projenin gönülden bir katkı olduğuna değinerek, şöyle devam etti:

“Biz kalbimizi gönderiyoruz, varlığımızı gönderiyoruz. Cumhurbaşkanlığımız önderliğinde ortaya konulan bu mücadelede topyekun millet olarak varız ama cephede olmak tabi ki farklı bir duygu. Şehitlerimiz var, mekanları cennet olsun. Onları bugün farklı anıyoruz. Onları, bu ülke için verdikleri mücadelede asla unutmayacağımızı ifade ediyor, ailelerine sabırlar diliyoruz. Gazilerimize sağlıklı uzun ömür diliyoruz, Allah şifalar versin diyoruz.”

“İhtiyaç duyulduğunda daha fazlasını göndermeye hazırız”

İhtiyaç duyulduğu takdirde hazır olduklarına dikkat çeken Başkan Tekintaş, “Bu vatan asla ve asla bölünmedi, bölünmeyecek. Hiç mahkum olmadık, hiç boyunduruk altında yaşamadı, bundan sonra da inşallah yaşamayacak. Temel arzumuz ve hedefimiz bu. Bu temel doğrultusunda mücadeleye devam. Biz bunu gönderiyoruz ama bunun onlarca katı fazlasını ihtiyaç duyulduğunda hemen alıp ulaştırabiliriz, bu bir sembol olsun. Bu projeyi Ordu’ya duyursak, eminim ki kamyonlar dolusu malzeme gönderirdik. Hazırız, istedikleri zaman göndermeye, hatta biz de onlarla birlikte cepheye gitmeye hazırız” ifadelerini kullandı.

Altınordulu vatandaşların verdiği destekle toplanan kavrulmuş fındıklar araçlara yüklenmesinin ardından yapılan dua ile Mehmetçiğe ulaştırılmak üzere yol çıktı.