Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği, Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’teki temaslarına başladı. Akar, Kırgızistan Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Aslanbek Alımkocoyev ve Savunma Bakanı Abibilla Kudayberdiyev ile görüştü.

Savunma Bakanlığı'nda basına kapalı gerçekleşen görüşmelerde, iki ülke arasındaki askeri işbirliğinin daha da geliştirilmesi vurgulandı. TSK'nın bu ülkeye askeri araç ve ekipman yardımının devam edeceği hatırlatıldı. Kırgız öğrencilerin Türkiye’de askeri okullarda eğitim görmesinin de ele alındığı görüşmede taraflar, Kırgızistan'da kurulacak askeri okulun inşası için yapılacak yardım gündeme geldi.
Toplantı sonunda, Alımkocoyev Orgeneral Hulusi Akar’a “Askeri Liyakat” madalyasını takdim etti. Akar konuşmasında, madalyanın iki ülke arasındaki dostluğun sembolü olduğunu belirterek, Türkiye’nin Kırgızistan’a askeri yardımda bulunmaya devam edeceğini belirtti.
Savunma Bakanı Kudayberdiev ise, ziyaretin iki ülke için de verimli geçeceğini vurguladı. Kudayberdiev, Türkiye tarafından ülkesine yapılan yardımlardan dolayı Akar'a teşekkür etti.
Ayrıca, Bişkek ziyareti kapsamında Akar, Türkiye’deki askeri okullarda eğitim görmüş mezunlarla bir araya geldi. Akar, Atabeyit Anıt Mezarlığını ziyaret edecek. Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev’in Akar’ı kabul etmesi bekleniyor.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Kazakistan temaslarından sonra dün Bişkek'e gelmişti.