Bursa’nın Orhaneli ilçesinde yapılan şenliklerde bu yıl konser yerine şehitler için mevlit okunup dualar edildi.
Atatürk ve Karagöz anıtlarına çelenk sunumuyla başlayan şölen, Karagöz piknik alanında devam etti. Türkiye’nin dört bir yanından gelen Yörük ve Türkmenler tarafından kurulan Türkiye Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği, Türkiye’nin içinde bulunduğu sıkıntılı durumdan dolayı bildiri yayınladı. Yörük kültürüne vazgeçilmezlerinden olan tahta arabanan yapılan erkek ve kadınların yarıştığı Yörük rallisi, kadınlar arasında gözleme açma yarışması, odun bölme yarışması yapılırken, rahvan atlarla şenlik alanında aziz şehitler için Türk bayraklarıyla şeref turu atıldı.
Orhaneli Belediyesi tarafından önceki yıllarda ünlü sanatçıların 50 bin kişiye konser verdiği şenliklerde bu yıl şehitler için mevlit okundu. Belediye lokalinde binlerce kişinin iştirakiyle Ankara Kocatepe Camii imamı İsmail Coşar, Mehmet Atıcı, Ankara İl Müftüsü Mefail Hızlı, Orhaneli Müftü Vekili Erdal Başokur ve çok sayıda din görevlisin tarafından mevlid-i şerif okundu.
Orhaneli Belediye Başkanı ve Türkiye Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Başkanı İrfan Tatlıoğlu, yaptığı Konuşmada, ”Türkiye’nin içinde bulunduğu sıkıntılı durumdan dolayı eğlence programlarını iptal ettik. 50 bin kişinin katıldığı büyük festivallere önceki yıllarda imza attık. Fakat ülkemizin üzerinde oynan oyunlar ve darbe girişimi bizi derinden üzdü. Bu sebepten dolayı tüm eğlence programlarımızı iptal ettik. Türkiye Cumhuriyeti, devleti ve milleti ile bir büyük badire atlattı. Ülkemizin yönetimine el koyma girişimi, milletimizin iradesine ve devletimizin dirayetine yenik düştü. Bu girişim, bu coğrafyada etkili bir güç olan Türk milletinin yükselişinin engellenmesine dönüktü. Demokrasiye olan inancımız, ülkemizin ve milletimizin üzerinde kötü emelleri olanların oyunlarını bozuldu. Yaşanan bu menfur kalkışmada milletimiz, milli birlik ve beraberliğini bir kez daha gösterdi" dedi.