Bursa’da Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantısı tespit edildikten sonra kayyum atanan Orhangazi Üniversitesi’nin giriş kapısına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafı asıldı.
Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık Terör ve Örgütlü Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı’na Bursa 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 3 Haziran 2016 tarihli kararı ile kayyum ataması yapılmıştı. Bu vakfa bağlı faaliyet gösteren Orhangazi Üniversitesi için yeni mütevelli heyeti ataması yapıldı. Mütevelli heyeti üniversite göreve başladıktan sonra eski mütevelli heyetini görevden alıp, yeni atamalar gerçekleştirdi. 15 Temmuz Cuma akşamı meydana gelen darbe girişiminin ardından üniversitedeki paralel yapı algısını yok etmek isteyen mütevelli heyeti, kapının girişine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resimlerini astı.
Orhangazi Üniversitesi’nin bağlı olduğu Uludağ Eğitim Vakfına kayyum olarak atandıklarını ifade eden Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı Kayyum Heyeti Başkanı Mahmut Çakmak, “Bu üniversite ile vakfın FETÖ ile ilgili bağlantısının olduğu iddia ediliyordu. Biz göreve geldikten sonra üniversiteye bağlı eski mütevelli heyetini görevden alıp, yerine yeni arkadaşları atadık. Şuanda yapılanma devam ediyor. Rektör atamasını da yapmaya çalışıyoruz” dedi.
Çakmak, “15 Temmuz Cuma akşamı meydana gelen darbe girişiminin ardından terör algısını üniversitemizden uzak tutmak amacıyla bugünümüzün başkomutanı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın resimlerini giriş kapısına astık. Bursa ve Türkiye kamuoyuna mesaj vermek istedik. Üniversitemiz bundan sonraki yapılanmasıyla ülkeye en üst seviyede katkı koyacak” dedi.