Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Siyasi istikrarın temelinde siz varsınız, Adıyaman var, 77 milyon vatandaş var. Çünkü siyası istikrar olmasaydı Türkiye bu kadar ilerleyemezdi" dedi.

Bakan Eroğlu, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törende canlı yayınla Koçali Barajı, Balkar Göleti, Çelik Göleti ve Beşpınar Çayı projelerinin temelini attı.

Daha sonra ise 10 ayrı yerde yapılan dere ıslah ve taşkın çalışmaları ile ilgili tesislerin de açılışını yapan Eroğlu, konuşmasında, Adıyamanlıların fahri hemşehrisi olduğunu dile getirerek, bundan dolayı Adıyaman'a ayrı bir sevgisinin olduğunu söyledi.

Temelini attıkları ve açılışını yaptıkları 14 tesisin toplam maliyetinin 155 milyon lira olduğunu belirten Eroğlu, Adıyaman'ın kendilerinden önceki hükümetler döneminde kıyıda, köşede unutulmuş bir yer olduğunu, kendi dönemlerinde ise Orman ve Su işleri Bakanlığı olarak kentin 2023 yılına kadar projelerinin hazırlandığını belirtti.

Büyük düşündüklerini ve düşündüklerini planladıklarını ifade eden Eroğlu, "Biz kendimize hedef koyuyoruz. Bu hedef yolunda da emin adımlarla ilerliyoruz. Farkımız bu" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan aldığı bayrağı ileri taşıyarak, Türkiye'yi daha güzel hedeflere doğru birlikte götüreceklerini belirten Eroğlu, şöyle devam etti:

"Çünkü sizler, Adıyaman bize büyük destek verdi. Siyasi istikrarın temelinde siz varsınız, Adıyaman var, 77 milyon vatandaş var. Çünkü siyası istikrar olmasaydı Türkiye bu kadar ilerleyemezdi. Geçmişi hatırladığımızda bir hükümetin ömrü 15 aydı. 15 ayda bir bakan ne yapacağını kestiremez bile. Hatta bakanlığın hangi kapısından girip hangi kapısından çıkacağını öğrenemez. Dolayısıyla büyük projeleri düşünmek mümkün değildi. Bu nedenle projelerin tamamı bekliyordu. Enflasyon canavarı vardı. Paramızın her sene yanına birer sıfır konuluyordu. Hatta 6 sıfırdan dolayı değişik kongrelere gittiğimiz zaman paramızın pul etmediğinden gerçekten çok mahcup oluyorduk."

Altı sıfır zilletinden Cumhurbaşkanı Erdoğan sayesinde kurtulduklarını anımsatan Eroğlu, Türkiye'nin Uluslararası Para Fonu'na (IMF) olan borcunun, Konut Edindirme Yardımı borçlarının ödendiğini ve Merkez Bankası'nın boş olan döviz likitlerinin dolu hale geldiğini ifade etti.

Daha önce yaşanan olumsuzlukların temelinde siyasi istikrarsızlığın yattığını vurgulayan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Daha önce siyasi istikrar olmadığı için faizler ki bugün faiz lobisiyle birlikte Türkiye'nin kanını emiyordu. Neticede sizlerin alın teriyle toplanan vergilerin yüzde 86'sı faize gidiyordu. Yani yatırıma bir şey kalmıyordu. Büyük bir hortum söz konusuydu. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan geldi, bu hortumları Adıyaman baltasıyla kesti. Artık kaynaklar doğrudan millete akıyor. Gezi olaylarından önce Türkiye'de ilk defa faiz oranları yüzde 4,65 civarındaydı. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en düşük değerdeydi. Ama Geziyle birlikte yükseldi, neden? Buralarda kimlerin rolü var, onu çok iyi tespit etmek gerekir."