ADIYAMAN (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Eski Türkiye'de gölet, 45 milyon TL'ye 22 yılda bitiyordu. Sulaması hariç. Biz aynı göleti yeni Türkiye'de sadece 4,5 milyon TL'ye 18 ayda sulaması dahil bitiriyoruz. Bu paralar başka yerlere gidiyordu." dedi.

Eroğlu, Hükümet Konağı Meydanı'nda Devlet Su İşleri'nin (DSİ) yürüttüğü 13 tesisin temel atma ve açılış töreninde, 15 Temmuz'da tarihimizde en büyük alçak, en kanlı darbe teşebbüsünde bulunulduğunu belirterek "Aslında bu darbe teşebbüsü bile değil, tamamen milleti bölme, parçalama ve ülkeyi işgal ettirme girişimi." ifadesini kullandı.

Mendebur, yüzüne baktığın zaman meymenet olmayan örgüt başının maalesef 15 Temmuz'da böyle bir hareketi başlattığını anlatan Eroğlu, "Demokrasi şehitlerine Allah'tan gani gani rahmet diliyorum. Adıyaman 15 Temmuz gecesi yaman bir kahramanlık destanı yazdı. Alçak darbe girişimi karşısında milletimizin kahramanlığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayeti cesareti ve bütün siyasetçilerin kararlılığı neticesinde püskürtüldü. İnşallah bundan sonra hiç kimse darbeye teşebbüsü rüyasında bile göremeyecektir. Çünkü kahraman milletimiz var." diye konuştu.

Eroğlu, bakanlığın bütün genel müdürleri ile Adıyaman'a 213 milyon liralık yatırım bedeli olan 24 müjdeyle geldiğini vurgulayarak, sözlerine şöyle devam etti:

"Eski Türkiye'de gölet, 45 milyon TL'ye 22 yılda bitiyordu. Sulaması hariç. Biz aynı göleti yeni Türkiye'de sadece 4,5 milyon TL'ye 18 ayda sulaması dahil bitiriyoruz. Bu paralar başka yerlere gidiyordu. Vatandaşın devlete verdiği vergilerin yüzde 86'sı faiz lobisi tarafından hortumlanıyordu. Ayrıca sağlıkta da ilaç lobisi vardı. Bugün 9 lira olan ilaçlar, 2002 yılında 63 liraydı. Aradaki para birilerinin cebine gidiyordu. Bu paralar sizlerin hakkınız ama başkaları tarafından hortumlanıyordu. Biz ihale lobisi hortumlarını ve ilaç lobisi hortumlarını kestik. Neticede faiz lobisi hortumlarını Adıyaman baltasıyla kestik. Bu paralar havuzda doluyor. O kaynaklar size hizmet olarak dönüyor. "

Temeli atılacak tesislere de değinen Bakan Eroğlu, "Gömükan Barajı, Merkez Pınaryayla Barajı ve sulaması, Çelikhan Yeşiltepe Barajı ve sulaması, Gerger Çitfhisar Barajı ve sulaması, Çelikhan sulaması, Sincik ilçe merkezi kuru dere ve kara dere ıslahı, Besni ilçesi gümüş deresi ıslahı ve merkez Batalhöyük köyünün Buğdaypınar deresi ıslahının temelini atıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Eroğlu, Adıyaman programı kapsamında ilde DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapımı planlanan 8 yatırımın temelini attı, yine DSİ'ye ait 4, Orman Genel Müdürlüğü'ne (OGM) ait 1 tesisin ise açılışını gerçekleştirdi.

Törende ayrıca vatandaşlara bin ceviz, bin 500 fıstık çamı, bin mavi selvi ve bin kara selvi, 500 zakkum, 500 fındık, 500 iğde olmak üzere, 6 bin fidan dağıtımı yapıldı.