Beşiktaş Panayia Rum Ortodoks Kilisesi Vakfı, inançlar arası hoşgörü ve iletişim köprüsü kurmak amacıyla iftar düzenledi.
Beşiktaş’ta bulunan Panayia Kilisesi’nde düzenlenen iftar etkinliğine Tarabya Metropoliti Apostol Daiilidis, Beyoğlu Süryani Kadim Kilisesi Yönetim Kurulu Başkanı Sait Susin, AK Parti Beşiktaş İlçe Başkanı Ferşat Yıldırım’ın yanı sıra çok sayıda Ortodoks cemaat üyesi ve vatandaş katıldı.
Semavi dinlerdeki en önemli ibadetlerden birinin oruç olduğunu ifade eden Tarabya Metropoliti Apostol Daiilitis, “Yapılan sadece bedeni değil, nefsi de terbiye etmeye yönelik birleştirici, yakınlaştırıcı ve ilahi atmosferiyle kuşatıcı, maneviyatı yükselten kutsal bir farzdır. 21. asır hiçte hoş olmayan gelişmelerle başlamıştır. Tüm bu dalgalanmaların içinde ayakta tutmamız gereken değerler olan sevgi ve barışı yaşatmak için sarf edilen çabalarda artmıştır. Semavi dinlerdeki tüm peygamberler sevgi, saygı ve hoşgörünün önemine temas etmektedirler. Yıllardır her sene iftarlarda hazır bulunarak Müslüman kardeşlerimize duyduğumuz saygı ve sevgimizi somut olarak ifade etmektedir. Cemaatimizin dünya üzerindeki diğer dinlerin mensuplarıyla barış içerisinde yaşamamız yönünde telkinlerde bulunmaktayız. Savaş, terör gibi benzeri tehditler karşısında din, kültür ve diğer farklılıkları gözetmeden Allah’ın bize lütfü olan dünyayı ve yaşam hakkını layıkıyla korumalıyız. Yaklaşmakta olan Ramazan Bayramını ülkemizde ve tüm İslam âleminde barış, huzur ve kardeşlik içerisinde kutlanmasını temenni ederim’’ ifadelerini kullandı.
İnsan odaklı bir iftar organizasyonu düzenlendiği için teşekkürlerini sunan AK Parti Beşiktaş İlçe Başkanı Ferşat Yıldırım, “Her sene olduğu gibi bu sene Dino beyinde organizasyonuyla beraber bizlere tüm insanlara din farklılığını gözetmeksizin insan odaklı olan bu iftar programının düzenlendiği için teşekkür ediyorum. Bizlere bu akşam bu sükûnet ve barış ortamında bu iftarı yapmamızı sağlayan güvenlik güçlerimize de teşekkür ediyorum. Bu ülkeyi savunma yolunda şehit düşmüş tüm güvenlik güçlerimize rabbimden rahmet diliyorum’’ şeklinde konuştu.
İftar öncesinde bir grup müzisyen tarafından tasavvuf müziği dinletisi yapıldı. Ezan-ı şerifin okunmasının ardından oruçlar açıldı. Yenilen yemeğin ardından birlik ve beraber üzerine dualar edilirken yapılan konuşmaların ardından iftar organizasyonu sona erdi.