Osmaniye Aile Hekimleri Derneği (OSHAED) tarafında hazırlan ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi tarafından finanse edilen 'Hekimler ile Sağlıklı Gençlik' projesi başladı.

Huzurlu bir gelecek ve sağlıklı bir toplum için çok geç olmadan yardıma ihtiyaç duyan gençlere sahip çıkmak için proje hazırladıklarını belirten OSHAED Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Başak, "Proje kapsamında gençlerimizi madde bağımlılığı, ergenlik dönemi problemleri, doping ve sağlıksız beslenme gibi olgulardan kurtarmak, bilinçli bir gençlik yetiştirerek daha huzurlu ve değerlerine sahip çıkan bir toplum temeli atmak için bir dizi çalışmalarımız olacak." dedi.

Proje kapsamında Osmaniye il merkezindeki dezavantajlı bölgelerde bulunan 10 lisedeki öğrencilere ergenlikteki bedensel ve ruhsal gelişim, kendini tanıma, madde bağımlılığı, doping, dengeli beslenme konularında seminerler verileceğini ifade eden Başak, projenin hedeflerini şöyle anlattı: "Proje sonunda fiziksel ve psikolojik, maddi ve manevi anlamda sağlıklı gençler yetiştirmek, dolayısıyla huzurlu bir gelecek inşa etmek. Gençlerimizin kendilerini tanımalarını ve gerçekleştirmelerini sağlamak, dolayısıyla özgüvenlerini artırmak. Gençlerimizi yanlış doping kullanımının zararları hakkında bilgilendirmek, dolayısıyla onları sağlıklı spor yollarına teşvik etmek. Gençlerimizi madde bağımlılığına götüren yollar ve yol açtığı felaketler konusunda bilgilendirmek, ve onları bu beladan kurtarmaktır."