Bursa Osmangazi Belediyesi, ilçedeki eskiyen ve bozulan yollardaki asfaltlama çalışmalarını sürdürüyor.

Ulu Mahallede Çakmak Sokak’ta yürütülen asfalt yenileme çalışmalarını yerinde inceleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Osmangazi Belediyesi olarak ulaşıma büyük önem veriyoruz. Kent içerisindeki ulaşımın daha kaliteli olabilmesi için de cadde ve sokaklarımızın eskiyen ve bozulan asfaltlarını yeniliyoruz. 4 yama ekibi, 2 kaplama ekibi ve freze makinesi ile Osmangazi’nin değişik bölgelerinde asfalt çalışmalarımız sürüyor. 2015 yılı içerisinde yapılacak asfaltlama çalışmaları için 15 milyon lira bütçe ayırdık. Ekiplerimiz, ticari hareketliliğin yaşandığı, vatandaşlarımızın ve araçların yoğun olarak kullandığı Ulu Mahalle’de çalışmalarına devam ediyor.” dedi.

Osmangazi Belediyesi’nin ulaşım alanında yaptığı çalışmaları anlatan Dündar, şunları dile getirdi: “6 yılda 300 bin ton asfalt, 261 bin ton yama ile yollarımızı yeniledik. 72 çıkmaz sokağı çıkar hale getirdik. 58 bin metre imar yolu açtık. Tehlike arz eden köprülerimizi yıkarak yeniden inşa ettik. Trafik sıkışıklığı yaşanan dar caddelerimizi genişlettik. 215 yılı başından itibaren de 650 ton asfalt çalışması yapıldı. Sene sonuna kadar 65 bin ton asfalt, 30 bin ton yama yapılması planlanıyor. Özellikle, Yunuseli, Güneştepe, Demirtaş Cumhuriyet, Barbaros, Emek Adnan Menderes ve Nilüferköy’de yoğun asfalt programı olacak.”

Asfalt yenileme çalışmalarında kullanılan freze makinesi hakkında da bilgiler veren Dündar, “Yeni aldığımız freze makinesi, mevcut yolların yenileme ve iyileştirme çalışmaları sırasında, eski asfaltın geri dönüşümünü sağlamak ve asfalt maliyetlerini düşürmek noktasında belediyemize önemli bir kazanım sağlıyor.” ifadelerini kullandı.

Asfalt çalışmaları sırasında CHP Bursa Milletvekili Adayı Lale Karabıyık ve CHP Osmangazi İlçe Başkanı Recep Çohan ile karşılaşan Dündar, çalışmalar hakkında Karabıyık ve Çohan’a bilgiler verdi.