OSMANİYE (AA) - Çevre ve Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi hakkındaki kanunlarının uygulama ve bilgilendirme toplantısı Vali Kemal Al başkanlığında yapıldı.

Valilik Ahmet Cevdet Paşa Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Vali Al, depremler nedeniyle çok büyük can ve mal kayıpları verildiğini belirterek, hazırlıklı olmanın depremlerden görülecek zararı en az düzeye indirmek açısından önem taşıdığını söyledi.

Osmaniye'nin deprem kuşağında olduğuna değinen Vali Al, “Çevre ve Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi hakkındaki kanunlar, bizden sonraki kuşakları riske atan bazı uygulamalardan kurtulma imkanı sağlıyor, risk altındaki alanlar ve binaların dönüştürülmesi ile ilgili fırsatlar veriyor. Kalkınma ile sürdürülebilir çevreyi nasıl dengeleriz, bunun üzerine düşünmemiz gerekiyor. Marka ve mutlu bir şehir olma özlemi ile toplantımızın hayırlı geçmesini diliyorum” diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdulvahap Güven de Osmaniye’nin daha yaşanabilir ve marka şehirlerden biri olması için yapılan ve yapılması gereken çalışmaları anlattı.

Toplantının devamında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Şube Müdürü Yakup Kozak, çevre mevzuatı, çevre izin ve lisans yönetmeliği, ÇED yönetmeliği, ilde çevre ile ilgili şikayetlerin değerlendirilmesi, hava kalitesinin izlenmesi ve atık yönetimi hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

 İnşaat mühendisi Serdar Bayrakçı ise Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi hakkındaki kanun uygulamaları hakkında katılımcıları bilgilendirerek, kentsel dönüşüm çalışmalarını aktardı.

Toplantı soruların yanıtlanmasının ardından sona erdi.

Toplantıya, Belediye Başkanı Kadir Kara, Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, Toprakkale Kaymakamı Murat Uzunparmak, kamu kurum ve kuruluşlarının il müdürleri katıldı.