Osmaniye İl Jandarma Komutanlığı, darbe girişimi esnasında kendilerinden yardım istendiği konusunda çıkan haberleri yalanladı.
Osmaniye İl Jandarma Komutanlığı, FETÖ’nün darbe girişiminde, İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığı ve Tuğgeneral Bekir Ercan Van’ın kendilerinden yardım istediği konusunda bazı medya kuruluşlarında çıkan haberlerin asılsız olduğunu ifade eden yazılı açıklama yaptı.
İl Jandarma Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, "19 Temmuz 2016 tarihinde ulusal basında bazı haberlerde ’15 Temmuz 2016 günü meydana gelen darbe girişimi esnasında İncirlik 10. Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan Van kuşatıldığını anlayınca Osmaniye’deki jandarmadan yardım istedi’ şeklinde ifadelerin yer aldığı görülmüştür. Söz konusu olayların başladığı 15 Temmuz 2016 tarihinden bu yana, Osmaniye İl Jandarma Komutanlığına, 10. Tanker Üs Komutanı dahil olmak üzere hiçbir askeri birlik ve kurumdan ’yardım’ veya ’destek’ adı altında bir talep gelmemiş olup, söz konusu haberlerin gerçekle bir ilgisi bulunmamaktadır. Tüm personeliyle demokratik hukuk sistemi içerisinde devletimizin ve milletimizin emrinde olan Osmaniye İl Jandarma Komutanlığının suç ve suçlulukla mücadele kapsamında yürütülen çalışmaları kararlılıkla devam etmektedir" ifadelerine yer verildi.