OSMANİYE (AA) - Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde "Anne Kız Kur'an Öğreniyoruz Projesi" kapsamında anne ve kızları Kur'an-ı Kerim okumaya başladı.

Kur'an-ı Kerim öğrenmek için Kadirli Gençlik Merkezi Müdürlüğüne başvuran 35 anne ve kızı, kısa sürede Kur'an-ı Kerim'i öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor.

Gençlik Merkezi Müdürü Kamil Kerimoğlu gazetecilere yaptığı açıklamada, kursiyerlerin yaşlarına rağmen mücadele edip Kur'an-ı Kerim'i öğrendiklerini söyledi.

"Anne Kız Kur'an Öğreniyoruz" projesine 35 kursiyerin katıldığını dile getiren Kerimoğlu, "Anne ve kızlarından gelen yoğun talep üzerine kurslarımız haftanın 5 günü devam ediyor. Katılım çok iyi. Kursiyerlerimizin Kur'an öğrenmesi bizleri de sevindiriyor. 7'den 70'e herkese Kur'an Kerim öğreteceğiz" diye konuştu.

Daha önce çeşitli nedenlerle Kur'an-ı Kerim bilmeyen 4 çocuk annesi Fadıgül Kar (69) da Kur'an-ı Kerim'i öğrendiği için mutlu olduğunu belirterek,"Çok istediğim bir hayalim gerçek oldu. Kur'an okumayı çok istiyordum. Çok şükür kızımla ve torunumla birlikte öğrendim. Emeği geçenlerden Allah razı olsun." dedi.

Kursa katılan bir başka kursiyer 6 çocuk annesi Yeter Büyükakçalı (67) ise Kur'an okuma ve öğrenme yaşının olmadığını ifade ederek, "Daha önce bazı nedenlerden dolayı Kur'an-ı öğrenemedim. Gençlik Merkezi kurs açılmış diye duydum. Ben de kızımla başvurdum. Allah'a çok şükür harfleri öğrendim. Kur'an-ı Kerimi de okuyorum." dedi.

Babaannesiyle kursa gelen 7 yaşındaki Mislina Kar da okul sonrası kursa düzenli olarak katıldığını ve en kısa zamanda Kur'an-ı Kerim'i öğreneceğini ifade etti.