ANKARA (AA) - ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, e-devlet üzerinden ÖSYM'nin aday işlemleri sistemi (https://ais.osym.gov.tr), başvuru merkezi işlemleri sistemi (https://bmis.osym.gov.tr), sınav merkezi işlemleri sistemi (https://smis.osym.gov.tr), kamu kurumları işlemleri sistemi (https://kkis.osym.gov.tr) ve görevli işlemleri sistemi (https://gis.osym.gov.tr) uygulamalarına giriş yapılabilecek.

Bu özellik ile ÖSYM şifresi kullanılarak yapılan tüm işlemlerin, e-devlet üzerinden de gerçekleştirilebilmesine imkan sağlandı. ÖSYM şifresinin kullanımı ve edinimi ile ilgili herhangi bir değişikliğe ise gidilmedi.

ÖSYM şifresi kullanılarak veya e-devlet üzerinden giriş yapılarak gerçekleştirilen tüm işlemlerin sorumluluğu, adayın veya görevlinin kendisine ait olacak. Bu nedenle şifrenin hiç kimseyle paylaşılmaması gerekiyor.

Ayrıca e-devlet kapısından tek tıkla giriş özelliği kullanılarak da uygulamalara güvenli giriş yapma, ÖSYM kartlı ödeme sistemine erişebilme ve ÖSYM sisteminde var olan sınav ve yerleştirme sonuçlarını toplu görme ekranına erişim özelliği eklendi.

ÖSYM (Bilkent-Ankara) ve başvuru merkezlerinde aday veya görevliye e-devlet şifresi verme işlemi yapılmayacak.