Corendon Airlines, uçuş emniyet kurallarının anlatıldığı 737 Room of Journey isimli filmi için bir oteli tamamen uçağa çevirdi.
Corendon Airlines, ilk kez geçtiğimiz yıl hayata geçirdiği uçuş emniyet filmi “285 second Journey of Turkey//285 Saniye’de Türkiye Macerası” ile Türkiye’yi tanıtmıştı. “737 Room of Journey” isimli yeni filminde ise Corendon, uçuş emniyet kurallarını bir otelde geçen eğlenceli tatil hikayeleri üzerinden anlattı. Filmin çekimleri, otelin SPA bölümünden restoranına kadar Corendon Vitality Hotel’inde gerçekleştirildi. Filmin en dikkat çeken yeri gerçek bir kokpitin bulunduğu 737 numaralı Kokpit Suit’te geçen sahne oldu. İlki kadar dikkat çekici olan filmin tanıtımı, filmin müziklerini de yapan Hollanda’da yaşayan ünlü Türk caz sanatçısı Karsu’nun konseriyle Antalya’da gerçekleştirildi. Corendon çalışanlarına ve misafirlerine özel düzenlenen konserin başında, ilk kez seyircinin beğenisine sunulan film izleyicilerden büyük alkış aldı.
"737 Room of Journey" adlı uçuş emniyet filminin yönetmenliğini ise Hollandalı ünlü yönetmen Bram Koopman yaptı. Filmin çekimleri 65 kişilik geniş bir profesyonel ekibin iki günlük çalışması sonucu gerçekleşti. Çekimler için içinde gerçek bir kokpit bulunan Corendon Vitality Otel’in tamamı iki günlüğüne film setine dönüştürüldü. Yeni uçuş emniyet filminin, Corendon Airlines’ın 14 uçaklı filosunda 1 Kasım 2016 tarihi itibariyle yayınlanmaya başlayacağı bildirildi.
Corendon Turizm Grubu Kurucu Ortağı ve CEO’su Yıldıray Karaer, ilk filmde Türkiye’yi tanıttıklarını ve çok beğeni, olumlu geri dönüş aldıklarını söyledi. İkinci film için hazırlıklara başladıklarını ve ikinci filmi de tamamladıklarını ifade eden Karaer, “Kış aylarında uçaklarımızda yayınlanacak bir film daha çektik. Bu ikinci filmimiz için, bir otel odasında gerçek bir kokpit ve uçağın ön kısmının bulunduğu grup otellerimizden Vitality Hotel’i özellikle seçtik. Vitality Hotel’i seçerek misafirlerimize, işimizin sadece havacılık değil, otelcilik de olmak üzere turizmin her alanında faaliyet gösterdiğimizi vurgulamak istedik. Filmin tamamı bir otelde geçen tatil hikayelerinden oluşuyor. Hollanda’da yaşayan Türk sanatçı Karsu’nun müziklerini yaptığı filmimiz, Karsu’nun restoranda verdiği piyano konseri ile açılıyor ve kokpit süitte son buluyor” dedi.
Karaer, önümüzdeki yıllarda Türkiye için bir kış tatil filmi çekmeyi planladıklarını da sözlerine ekledi.