KAYSERİ (AA) - Engelli çocuklara yönelik faaliyet gösteren özel bir rehabilitasyon merkezinde otistik çocukların gelişimi için yararlanılan ve bir süre önce çalınan "Hazal" isimli at bulundu.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerine, Kocasinan ilçesi Cırgalan Mahallesi'ndeki arazide başıboş bir atın dolaştığı yönünde ihbar geldi. İhbarı değerlendiren ekipler, söz konusu yerde "Hazal"ı buldu.

Konaklar Mahallesi'nde faaliyet gösteren özel eğitim ve rehabilitasyon merkezine getirilen Hazal'ı çocuklar sevinçle karşıladı.

Merkez müdürü Hamdi Karakaş, atın bulunmasına sevindiklerini belirterek, çocukların ara verilen tedavilerine devam edeceklerini söyledi.

Hazal'ın 9 yıldır aynı okulda hizmet verdiğini hatırlatan Karakaş, "Hazal'ın bulunduğunu duyan çocuklar da çok sevindi. Hazal'ı çok seviyorlar. Atımızın bulunmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Emniyet personeli bu konuda yoğun bir çalışma yaptı." diye konuştu.

Hazal'ı çaldığı iddiasıyla önceki gün gözaltına alınan ve mahkemece tutuklanan M.G'nin, emniyetteki ifadesinde "böbrek taşı düşürmek için binmek amacıyla atı çaldığını" söylediği öğrenilmişti.