İSTANBUL (AA) - İkinci el otomotiv pazarında satıcı ve alıcıyı modern bir ortamda buluşturmayı hedefleyen, Anadolu Yakası'nın "ilk ve tek oto AVM'si" Oto World, mayıs ayı itibariyle faaliyete geçecek.

Oto World'den yapılan açıklamaya göre, Sabiha Gökçen Havaalanı'nın bitişiğinde toplam 95 bin metrekare kapalı alana sahip, Anadolu Yakası'nın "ilk ve tek oto AVM'si" Oto World, mayıs ayında ticari faaliyetine başlayacak. Yatırım bedeli 170 milyon lira olan Oto World, ikinci el otomobil ve hafif ticari araç satışı konusunda sektörün lokomotifi olmayı hedefliyor.

Projede, 365 ticari birimiyle aynı anda 3 binden fazla araç sergilenecek. Oto World, açık oto pazarı ve online olarak alım-satımların da gerçekleştirileceği internet portalıyla her kesimden otomotiv tüketicisine hitap edecek.

Oto World Genel Müdürü Sermet Yardımcı, projenin anlatıldığı toplantıda, büyüyen ikinci el araç pazarında tüketici davranışlarının gözetildiği, satıcı ve tüketicinin modern ve güvenilir bir ortamda bir araya geldiği bir projeyi sunmaktan gurur duyduklarını dile getirdi.

İkinci el araç almak veya aracını satmak üzere Oto World'e gelen bir tüketicinin ekspertiz, sigorta ve bankacılık gibi satın alımda ihtiyacı olacak tüm hizmetlere aynı çatı altında ulaşabileceği bir ortam sunduklarını belirten Yardımcı, "Projenin ilk yılı itibariyle hedefimiz 30 bin aracın satışıyla yaklaşık 2 milyar liralık bir ticaret hacmine ulaşmak. Süreçte devreye girecek olan internet portalı ve açık oto pazarının katkısıyla bu rakamın çok daha artacağını öngörüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.