Malatya’nın ve bölgenin en büyük ‘Auto Show Fuarı 2016’ ilk kez kapılarını açtı. Otomobil severlerin büyük ilgi gösterdiği fuarda yeni araçlar da ilk kez görücüye çıktı.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından organize edilen ve otomobil, ticari araçlar ile aksesuarların sergileneceği ‘Auto Show Fuarı 2016’ düzenlenen törenle açıldı. Dünyanın en önemli 13 araç firmasının son model araçlarının tanıtıldığı fuarda piyasaya henüz çıkmamış olan yeni modeller de görücüye çıktı.
Malatya Büyükşehir Belediyesi yanında kurulan Fuarın açılışına Malatya Valisi Mustafa Toprak, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş Genel Müdürü Sabri Akın, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Açılış töreninde konuşan Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş Genel Müdürü Sabri Akın, Kültür A.Ş olarak Malatya’nın ekonomisine katkı sunmak ve Malatya’yı önemli bir cazibe merkezi yapmak için zaman zaman fuarlar düzenlediklerini kaydederek, “Başkanımız Ahmet Çakır’ın ‘Fuarlar Kenti Malatya’ sloganına katkı sunmak ve hedeflerimize bir adım daha yaklaşmak için bu fuarı düzenledik. Malatya’ya hayırlı olsun” diye konuştu.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise düzenlenen fuarların Malatya’nın gelişmesi adına önemli bir fırsat olduğunu dile getirerek, “Kentin ekonomik canlılığının yakalanması, bir cazibe merkezi olması ve bazı sektörlerin canlanması ancak fuarlarla sağlanabilir. Bu vesile ile biz de büyükşehir olarak her yıl ortalama 10 fuar düzenliyoruz. Kültürel ve tanıtım içerikli fuarlarımız da var, ,sektör içerikli fuarlarımız da var. Dolayısıyla her fuarın ilimize bir değer kattığına yürekten inanıyorum. Ben bu fuarın Malatya’ya hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin de, fuarın önemine dikkat çekerek, “Hem üretici firmalarımızın gelişen teknoloji ile yaptıkları araçları halkla buluşturmak adına hem de şehrimizin ekonomisinin kalkınması adına bu fuarları önemli görüyoruz” dedi.
Malatya Valisi Mustafa Toprak ise, fuarın hayırlı olmasını temenni ederek, “Malatya’da önemli fuarlar düzenleniyor ve bu fuarlar Malatya’ya kakı sağlıyor. Ben bu fuarın da Malatya’ya katkı sağlayacağını düşünüyorum, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri Malatya’da ve bölgede ilk defa gerçekleştirecek olan fuarın açılış kurdelesini keserek Fuarı gezdi. Araçlar hakkında bilgiler alan protokol üyeleri bazı araçların içine binerek basın mensuplarına poz verdi.
Fuar 9 Ekim tarihine kadar 11.00 ile 21.00 saatleri arasında otomobil severlerin ziyaretine açık olacak. Ayrıca vatandaşlar, fuarda özel indirimlerden yararlanabilecek