Başbakan Binali Yıldırım’ın, bugün Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası açıkladığı ’ÖTV muafiyeti’ müjdesi taksici esnafını heyecanlandırdı. Başbakandan müjdeyi alan taksiciler araç değişikliği planı yapmaya başladı.
Başbakan Yıldırım, Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası ekonomik teşvik paketini açıkladı. Açıklanan pakette en göze çarpan noktalardan biri aracını yenilemek isteyen taksicilerden ve otobüs şoförlerinden artık ÖTV alınmayacağı oldu. Başbakan Yıldırım’ın, ’Aracını yenilemek isteyen taksicilerden ÖTV alınmayacak’ açıklaması taksici esnafı tarafından heyecanla karşılandı. Müjdeli haberi alan taksiciler araç değişikliği planları yapmaya başladı.
Ankara’da 6 yıldır taksicilik yaptığını söyleyen Hakan Tekin, ÖTV muafiyetini memnuniyetle karşıladığını belirtti. Tekin, "Ben 6 yıldır bu mesleğin içerisindeyim ve bu zamana kadar 3 tane araç değiştirdim. Bu ÖTV çıkarsa illaki iyi olacak. Çünkü zorlanmadan arabayı değiştirebileceğiz. Araba fiyatları şuan o kadar pahalı ki gerçekten zorlanıyoruz ve her taksicinin de bankalara borcu vardır. ÖTV çıkarsa arabamızı rahatlıkta değiştirebiliriz. Yolcularımıza daha konforlu bir hizmet verebiliriz" dedi.
5 yıldır taksicilik yapan Hakan Çiftçi ise, "Bu ÖTV konusu bizim için çok iyi oldu ve artık araçlarımızı değiştirebiliriz. Ne zamandan beridir bu haberi bekliyorduk. Taksi bizim ekmek teknemiz ve müşterilerimize daha iyi hizmet verebiliriz. Başbakanımıza teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.
ÖTV muafiyetinden dolayı taksiciler olarak çok mutlu olduklarını dile getiren 29 yıllık taksici Hüseyin Koçaş, "Şimdi ÖTV ne kadar indirilecek önemli olan o. Hepsi mi yoksa peyder pey aralıklarla mı olacak onu bilmiyoruz. İlk etapta bu durum hoşumuza gitti. Şahsen ben hemen arabamı değiştiririm. Zaten bayramdan sonra arabanızı değiştirin diye bankadakiler gelir. Mutluluk ile karşıladık bunu ama ÖTV’nin indirim oranı belli değil. Eğer tam olarak indirilmiş olacaksa nereden baksan bizi 13 bin lira aşağı çekecek. Ben de seve seve arabayı alırım" ifadelerini kullandı.