"Uluslararası Terör ve Güvenlik" konferansında konuşan Terör Uzmanı Doç. Dr. Nihat Ali Özcan, Orta Doğu’ya birinci dalga terörizmin Osmanlı topraklarında Ruslar’dan etkilenerek Ermeni terörü olarak başladığını söyledi.
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Samsun İl Müdürlüğü tarafından dış politikada Türkiye’nin rotası konulu "Uluslararası Terör ve Güvenlik" konferansı düzenledi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Doç. Dr. Nihat Ali Özcan katıldı. Konferansa, KYK Samsun İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu ve yurtlarda kalan öğrenciler de katıldı.
ÖZCAN: "ORTA DOĞU TERÖRİZME ÇOK YABANCI DEĞİL"
Türkiye’nin etrafında ve kendi içinde ciddi bir terörizm probleminin olduğunu belirten Doç. Dr. Nihat Ali Özcan, "Çünkü terörizm çok büyük tarihsel alt üstlerin olduğu dönemlerde var. Aslında Orta Doğu böyle bir süreçten geçiyor. Devletle çöküyor, etnik gruplar birbiriyle çatışıyor. Milyonlarca insan evlerini terk ediyor. Tam kaotik bir hava var. Bazı ülkeler ayakta durmaya çalışıyor. Aslında Orta Doğu terörizme çok yabancı değil. Orta Doğu’ya birinci dalga terörizm Osmanlı topraklarında 1800’lü yıllarda Ruslar’dan etkilenerek Ermeni terörü olarak başladı" dedi.
KASAPOĞLU: "EN BÜYÜK SİLAH DUAMIZ"
Türkiye’nin çok hassas bir dönemden geçtiğini belirten KYK Samsun İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu ise, "Bu hassas süreçte en büyük silah duamız. Duamızla parçalayacağız. En büyük silahımız sevgi ve kardeşlik. Tüm dünyaya diyeceğiz ki biz bir ocak var oldukça var olmaya devam edeceğiz. Anadolu insanları atalarımız gibi huzuru sağlayacaktır" diye konuştu.
Konferansın ardından, KYK Samsun İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Dr. Nihat Ali Özcan’a teşekkür plaketi takdim etti. Regaip Kandili dolayısıyla KYK Samsun yurtlarında kalan öğrencilerin şehitler için okuduğu hatimlerin duası yapıldı. Daha sonra öğrencilere lokma tatlısı ikram edildi.