BİTLİS (İHA) – Bitlis’in Ahlat ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkleri, vatandaşlığa alınmaları için çalışma başlatılması üzerine sevinçlerini ‘Karabağ’ oyunlarını oynayarak gösterdiler.
Ahlat ilçesine yerleşen Ahıska Türkleri, kendilerine vatandaşlık verilmesi yönündeki açıklamaları büyük bir sevinçle karşıladılar. Mutluluklarını yöresel ‘Karabağ’ oyunu oynayarak kutlayan 80’lik ninelerden çocuklara kadar herkes emeği geçenlere teşekkür ettiler. Ahıskalılar, 72 yıl aradan sonra vatanlarına dönerek vatandaşlığa alınacak olmanın mutluluğunu anlatırken, duygu dolu anlar yaşadılar.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Ukrayna’dan getirilerek Bitlis’in Ahlat ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkleri, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı ’vatandaşlığa alınacaklar’ açıklamasını sevinçle karşıladı. Konu ile ilgili yapılan açıklamaları büyük bir mutlulukla karşılayan Ahıskallılar, 7’den 70’e oynayarak kutladı.
Ahıskalı Muhammed İlyasoğlu, vatandaşlık için çok sevindiklerini belirterek, “Allah razı olsun. Hele bizi buraya getirdiklerinden çok memnun olduk. Şimdi daha da mutluyuz. Vatandaşlık verileceği haberlerini aldık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan ve hükümet yetkililerinden Allah razı olsun. Bu konuda da emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
72 yıl sonra yüzleri güldü
Oturdukları konutta Ahıskalı vatandaşların temsilciliği yapan Mansur Baytaroğlu ise, “Tüm Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Herkesi Allah bizim gibi sevindirsin. Allah’a şükür 72 yıl dışarıda gezdik. Sonuçta Türkiye’ye geldik. Şimdide vatandaşlık verilmesi haberlerini aldık. Çok sevinçli ve heyecanlıyız. Sevinçten ne diyeceğimizi bilemiyorum. Bu işleri yürütenlerin hepsinden Allah razı olsun” diye konuştu.
Ahıskalı Nurettin Halil de, alınan karardan çok memnun olduğunu söyleyerek, “Dünde vatandaşlık haberlerini duyduk. Çok heyecanlı ve memnunuz. Birçoğumuz sabaha kadar sevinçten uyuyamadık. Türkiye’nin çok büyük bir tarihi var. Herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
80 yaşındaki Ahıskalı Simizar Memetkızı ise, mutluluğunu dile getirerek, “Çok sevinçliyiz. Allah hepimizi korusun. Geridekiler de gelse çok daha iyi olur. Allah razı olsun” şeklinde konuştu.
Çok mutlu ve heyecanlı olduğunu belirten Helime Teyfur ise, şunları söyledi:
“Çok mutlu ve heyecanlıyız. Bizi getirmeye kim katkı sunmuşsa Allah razı olsun. Biz nasıl sevindikse onlarda öyle sevinsin. Buranın yerli halkından da, büyüklerinden de, küçüklerden de Allah razı olsun. Bayrak altında yaşamaktan çok razıyız. 72 yıldan sonra vatan sahibi olduk. Şimdi de vatandaşlık verilecek, çok heyecanlıyız.”
Adalet Baytarkızı da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederek, 80 yaşındaki nenelerle sevinçten oynadıklarını kaydetti.