15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından Aksaray Belediyesi aldığı meclis kararı ile Aksaraylı şehitlerin isimlerini caddelere verirken, Hükümet Meydanı’nın ismini de 15 Temmuz Milli İrade Meydanı olarak değiştirdi.
15 Temmuz gibi bir olayın bir daha tekrarlanmaması, insanlara o gece yaşanan mücadeleyi unutturmamak, şehitleri ölümsüzleştirmek adına birçok çalışma yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, “15 Temmuz hain darbe girişimi esnasında Ankara Gölbaşı’nda şehit olan Aksaraylı kardeşimiz, Ağabeyimiz Şehit Önder Güzel anısına biz bu caddeye belediye meclisimizle aldığımız karar sonucunda 57’inci cadde olarak isimlendirilen caddemizin ismini Şehit Önder Güzel olarak değiştirdik. Sizlerinde bildiği gibi şehidimiz Önder Güzel, Ankara Gölbaşı’nda Özel Harekat Daire Başkanlığında Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktaydı. Bu hain darbe girişimini hiçbir zaman unutmamak ve bir daha aynı şeyleri yaşatmamak, yaşanmaması için biz şehitlerimizin isimlerini daime gündemde tutuyoruz. Bu vesile ile şehit olan kardeşimize tekrar Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyorum. Değerli gazilerimize ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.
Hükümet Meydanının ismi 15 Temmuz Milli İdare Meydanı oldu
Darbe girişiminin ardından Hükümet Meydanının da ismini değiştirdiklerini anlatan Belediye Başkanı Yazgı, “15 Temmuz hain darbe girişimi sonunda Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın talimatıyla meydanları doldurduk. 1 aya yakın süre de meydanlarda sabaha kadar nöbetlerimizi tuttuk. Biz bu olayı her zaman gündemde tutmak, unutmamak ve daima hatırlatmak maksadıyla daha önce Hükümet Meydanı olarak geçen meydanımızın ismini de 15 Temmuz Milli İdare Meydanı olarak değiştirdik” şeklinde konuştu.