Atatürk Havalimanı’na gelerek darbeci askerlere karşı savunma yapan sivil vatandaşlardan Vasfi Yılmaz’ın tank altında kalma anı cep telefonu kamerasına yansımış ve darbe girişiminin simge görüntülerinden biri olmuştu. Yılmaz o anlarını İhlas Haber Ajansı’na anlattı.
Darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Meydanlara çıkın” çağrısına milyonlarca vatandaş kulak vermiş ve sokaklara dökülmüştü. Meydanlara, sokaklarda ve caddelere çıkan vatandaşlara darbeci askerler tarafından ateş açılmış, üzerine tanklar sürülmüştü. Atatürk Havalimanı’na giderek savunma yapan vatandaşlardan 44 yaşındaki Vasfi Yılmaz’da darbeci askerlere karşı direndi. Yılmaz havalimanına girmeye çalışan tankın önüne kendini siper etti. Yılmaz’ın o anlar vatandaşların cep telefonu kayıtlarına yansırken, Yılmaz’ın olay sonrası yalnızca kafasında 5 dikişlik bir yara açıldı. Sosyal medyada ve televizyon kanallarında görüntülere sıkça rastlayan Yılmaz o anları İhlas Haber Ajansı’na anlattı.
“Bizim başımız dik, bu baş eğilmeyecek”
Olay gecesi yaşadıklarını anlatan Yılmaz, “Edirnekapı’dan yola çıktık metrobüs durağına göre çıkacaktık polisler köprülerin tutulduğunu söyledi. Bizde havalimanına doğru yola çıktık. Sağ olsun bir vatandaş bizi arabasına aldı. Özel harekatın talimatı ile kuleleri tutun dediler bizde tankların önüne geçtik. Benim amacım Cumhurbaşkanımızın talimatı olan havaalanını ve kuleyi tutmaktı. Tek amacım kuleyi tutmaktı. Eşim ve çocuklarım aklıma hiç gelmedi. Benim ilk amacım Cumhurbaşkanımızın emri olan havalimanı ve kuleyi tutmaktı. Allah imanı bol olan şehitlerimizi inşallah cennetin de Peygamber Efendimize komşu olan yerlerde inşallah barındırıyordur. Benim gibi yaralananlardan da Allah bin kere razı olsun. Herkes şunu çok iyi bilsin şehitlerimiz ve gazilerimiz olduğu sürece bu vatana hiçbir şey olmaz. Bu vatan bizim, buraya bölecek adam ilk önce halkını bölecek. Bizim başımız dik bu baş eğilmeyecek” dedi.
Videoyu sosyal medya üzerinde gördüğünü aktaran Yılmaz, “Benim ölmem demek bizim yenmemiz demek. Biz tam yerinde tam saatinde olmamız gereken yerdeyiz. Olmayanlar rahat etsinler, oturdukları yerlerde balkonlarında mangallarını yapsınlar güneşlensinler, ama unutmasınlar bizler salak değiliz. Onlar bu salaklar sayesinde balkonlarında oturup, havuzlarında yüzüyorlar, çocukları ile eşleriyle güzel vakit geçiriyorlar. Ben ne gibi bir haber diye baktığımda sosyal medyada gördüm videomu” diye konuştu.