Yenikapı’da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları da destek verdi. Mitinge katılmak için Fransa’dan ailesiyle birlikte kilometrelerce yol gelen Celal Aydoğan, "İnşallah çoluk çocuk hep birlikte mitinge gideceğiz. Bu da inşallah ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olur" dedi.
Yenikapı’da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne yurt dışından da destek çığ gibi büyüyor. Onlardan biri olan Celal Aydoğan, Demokrasi ve Şehitler Mitinge katılmak için Fransa’dan ailesiyle birlikte kilometrelerce yol kat ederek İstanbul’a geldi. Otomobiline donattığı Türk bayraklarıyla İstanbul sokaklarında dolaşan Aydoğan, "İzine gelmiştim ama bu olaylara denk geldik. Her şerde bir hayır var derler. Bu da inşallah ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olur. Mitinge gitmeyi düşünüyorum" dedi.
Darbe gecesi izne ayrılarak Fransa’dan Türkiye’ye geldiğini ifade eden Aydoğan, "Televizyonlardan darbe olduğu haberini aldık. İlçe başkanı sokağa çıkmamız talimatını verdi. Hep beraber sokağa döküldük. Daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün önüne doğru kısa bir yürüyüş yaptık. Orada bir kalabalık olarak toplandık. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın havalimanına ineceğinin söylenmesi üzerine oraya doğru yürüyüşe geçtik. TEM’e çıktığımızda bir kalabalık gördük ve tanklar araçları eziyordu. Allah’ın izniyle bunlara dur denildi ve geçit verilmedi" diye konuştu.