Kocaeli’nde özel bir rehabilitasyon merkezinde eğitim gören Down Sendromlu Mücahit Açıkgöz, hazırladığı gösterilerle izleyenleri kahkahaya boğuyor. Aynı zaman sporcu da olan Mücahit, azmi ile parmak ısırtıyor.
Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde bulunan Atlantis Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin gözde öğrencilerinden Mücahit Açıkgöz’ün, öğretmenleri Buse Eroğlu ve Gülşah Kurt ile birlikte hazırladığı stand-up gösterisi arkadaşlarından tam not aldı. Açıkgöz, hazırladığı stand-up gösterisi ile Atlantis Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin diğer öğrencileri ve ailelerine bayram eğlencesi hazırladı. İzleyenler ise Mücahit’in ilginç tiplemeleri karşısında adeta kahkahaya boğuldu.
Down Sendromlu Mücahit Açıkgöz’ün Beden Eğitimi Öğretmeni Buse Eroğlu, "Burada bir bayramlaşma programı yaptık. Bunu yaparken de çocuklarımızın eğlenmesini amaç edindik. Atlantis Komedi Üçlüsü olarak dans ettik, eğlendik. Hep birlikte bir etkinlik planlayalım dedik. Bayağı da eğlendik. Güzel oldu" dedi.
Zihinsel Engelliler Öğretmeni Gülşah Kurt ise, "Atlantis ailesi olarak öncelikli amacımız çocuklarımızı dört duvar arasından kurtarıp hayata hazırlamak. Bunun için de tesisimizin de imkanları dahilinde çocuklarımız ile çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Bugün de Mücahit ile birlikte eğlenceli bir çalışma ortaya çıkardık. Bu çok kısa bir süre içerisinde oldu. Bugün de burada hem ailelerimizi eğlendirmek hem de bayramı kutlamak adına güzel bir etkinlik yaptık. Çocuklarımıza akademik bilgilerin yanı sıra, özel çocukların tabusu olan sosyalleşmeyi de kırmak adına Atlantis’te bu tür etkinlikler çok sık yapılıyor. Çocuklarımızın bu alanda geliştiğini görmek de bizi daha mutlu ediyor. Onlar kendisini ifade ettikçe de biz daha çok mutlu oluyoruz. Çünkü özel çocuklarla çalışmak onlara sadece akademik bilgi yüklemek değil. Gerçek amacı onları topluma, hayata kazandırmaktır" şeklinde konuştu.
Özel çocuklar bayramlaştı
Hazırladığı şovu ile arkadaşlarına eğlenceli bir gün yaşatan Mücahit Açıkgöz ise şovu hazırlamak için çok çalıştığını söyledi. Down Sendromlu Mücahit Açıkgöz ve öğretmenlerinin stand-up gösterisinin ardından, özel çocuklar ve velileri birbirleri ile bayramlaştılar.