Adana’da bir baba, bir günlüğüne temsili askerlik yapacak down sendromlu oğlu için görkemli bir asker kınası eğlencesi düzenledi.
Küçüklüğünden beri askerliğe ilgisi bulunan down sendromlu Ethem Özdemir için ailesi, yapacağı bir günlük temsili askerlik öncesi kına eğlencesi düzenledi. Evinin önünde düzenlenen kına gecesine meşaleler eşliğinde gelen down sendromlu Ethem Özdemir’in parmağına ilk olarak kına yakıldı. Ethem Özdemir, daha sonra müzik eşliğinde doyasıya oynadı. Bir dönem oldukça moda olan ‘Gangnam Style’ şarkısı eşliğinde de oynayan Ethem Özdemir, yakınlarından büyük alkış topladı.
Gecenin sonunda ise Ethem Özdemir’in babası Ali Özdemir ve işitme engelliler sergiledikleri tiyatro gösterisi ile büyük beğeni topladı.
Asker kınasının ertesi günü bir günlük temsili askerlik yapan down sendromlu Ethem Özdemir, gördüğü eğitimin ardından tezkeresini aldı.
“HEM OĞLUM HEM BİZ ÇOK MUTLU OLDUK”
Baba Ali Özdemir, down sendromlu oğlu Ethem Özdemir’in asker yoklamasına götürdüklerini belirterek, “Askerliği yapmayı çok istiyordu. Kendisini askere uğurlamak bizim için ayrı bir şerefti. Düşündük, hem kendisini hem de kendimizi bir nebze olsun mutlu etmek için askere gitmeden önce güzel bir kına tertip ettik. Kına gecesinde işitme engelli arkadaşlarla tiyatro yaptık. Kınamızda gelinle damat olsun dedik. Tipik Adana oyunlarından ‘Gelin Alma’ oyununu sergiledik. Katılan arkadaşlarımız ve davetlilerimiz tamamen Ethem’i tanıyanlardı. Çok güzel bir eğlence düzenledik. Hem oğlum hem biz çok mutlu olduk. Oğlum bir günlük askerlik de olsa o mutluluğu hem bize hem de kendine yaşattı” diye konuştu.
Ailelere de seslenen baba Özdemir, “Oğlum kınadan sonra engelliler için düzenlenen yemin törenine katıldı. Orada çok güzel dakikalar geçirdik. Kıyafetinden, eğitimine kadar her şeyi hızlandırılmış bir şekilde aldı. Akşam da tezkeresini aldı. Aileler öncelikle engelli arkadaşlarımızın her ne kadar engelli olsalar da bu tür mutlulukları onlara tattırmalarını isterim” dedi.
Down sendromlu Ethem Özdemir ise “Askerde koştum, silah sıktım, bomba attım. Uçağa bindim, uçtu. Çok mutlu oldum” dedi.