Görme engelli bisikletçi Mustafa İşcier, pedal çevirerek ülke ülke geziyor.
Görme engelli Mustafa İşcier, engelli ve engelsiz iki kişinin kullandığı tandem bisikletle ülkü ülke gezerek engellilere teşkil ediyor. İşcier, “Bisiklet bir görme engelli için hürriyettir. Zira ben her bisiklete binişimde kuşlar gibi kendimi hür hissediyorum. Adeta onun üzerinde uçuyorum. Ayrıca bana göre doğa ve insan etkileşimi en iyi bisiklet üzerinde hissediliyor” dedi.
Tandem bisikletiyle Türkiye turunu tamamlamak üzere olan engelli Mustafa İşcier ve engelsiz arkadaşı Sefa İpek, Bursa’yı bisikletle gezmenin keyfini çıkarttı. Mustafa İşcier ve arkadaşı Sefa İpek, pedal çevirerek 4 ülkede 2 bin 260 kilometre kat edecek. Yaptığı bisiklet turları hakkında bilgi veren İşcier, “Dernek üyelerinden Sefa İpek ile İstanbul-Çanakkale, İzmir-Bodrum, İstanbul-Eskişehir turunu tamamladık. Oradan Ankara’ya gittik. Bu, Sefa ile benim kırdığımız en son rekor. Kazdağları turu ve Kapadokya VelotrkGranFondo bisiklet yarışında tandem kategorisinde elde ettiğimiz birinciliği bu turlar sayesinde kazandık. Türkiye’nin yarısından fazlasını bisiklet ile dolaştım” şeklinde konuştu.
Tandem bisikletin Türkçe karşılığının eşpedal olduğunu söyleyen İşcier, “Engellilerin denge ve kondisyonunu artırıyor. Tandem bisiklette spor ve sosyalleşme bir arada yapılıyor” dedi.
Mustafa İşcier’in bisiklet arkadaşı Sefa İpek ise, “Biz görme engelli arkadaşlarla bisiklete biniyoruz. Tandem denen iki kişilik bisikletle önde bir gören arkada da bir görme engelli arkadaşımızla birlikte pedal çevirerek istediğimiz yere gidiyoruz” şeklinde konuştu.