Bursa’da vatandaşların toplu taşıma araçlarında unuttuğu eşyalar görenleri şaşırtıyor. Bir süre bekletilen eşyalar daha sonra Suriyelilerin de aralarında bulunduğu yardıma muhtaç kişilere ulaştırılıyor.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım şirketi BURULAŞ, BursaRay vagonlarında, şehir içi ve deniz otobüslerinde unutulan ve sahipleri tarafından alınmayan kayıp eşyaları yardıma muhtaç kişilere veriliyor. BURULAŞ’a bağlı metro ve belediye otobüslerinde vatandaşlar binlerce eşya unuttu. Unutulan eşyalar arasında bisiklet, bebek arabası, baston, takma diş, yaklaşık 2 metre genişliğinde resim tuvalleri, anahtarlıklar, kolyeler, saatler, cep telefonlarının yanı sıra yüzlerce eşya bulunuyor. Osmangazi metro istasyonu Kayıp Eşya Bürosunda unutulan kayıp eşyalar bir yıl boyunca sahiplerinin gelip almaları için bekletiliyor. Yasal bekleme süresi bir yıl olan eşyalar sahipleri tarafından alınmadığı takdirde satılıyor. Satılan eşyalardan elde edilen gelirle huzur evlerine ve yardım kuruluşlarına bağışlarda bulunuluyor. Bu yıl bekleme süresi dolan eşyalar ise Suriyeliler Derneğine verilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.
Kayıp eşya bürosunun daha önce Acemler istasyonunda olduğunu söyleyen Havva Çetin, "Son altı aydır Osmangazi metrosunda hizmet veriyoruz. BURULAŞ’a bağlı araçlarda unutulan eşyalar bize geliyor. Metroda, otobüslerde BUDO’da unutulan eşyaların hepsi buraya geliyor. Biz bunları tarihi ve sırasına göre ayırıyoruz. Günlük olarak kayıt altına alıp, etiketleyip dolaplara yerleştiriyoruz. Vatandaşlarımız geldiğinde eşyalarını doğru tarif ederlerse hemen teslim ediyoruz. Sahipleri tarafından alınmayan ve bekleme süresi dolan eşyaların bir kısmını bağış yapıp, bir kısmını da satıp gelirini huzur evine bağışlıyoruz. Son bir yıldır bekleme süresi dolmuş eşyaları Suriyeliler Derneği’ne bağışlayacağız" dedi.