Ülkemizde yaşanan terör olaylarını protesto etmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla bir araya gelen Sarayburnu Fatihleri, 5 derecede denize girerek Türk bayrağı açtı.
Ülkemizde yaşanan terör olaylarına bir protesto da yüzücülerden geldi. Kendilerini "Sarayburnu Fatihleri" olarak adlandıran yaklaşık 50 kişiden oluşan bir grup, farkındalık oluşturmak amacıyla şehitler için İstanbul Boğazı’nın serin sularına atladı. Sarayburnu sahilinde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan grup, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganlarıyla teröre lanet okudu. Yürüyüş ve ısınma hareketleri yapan grup, sırtlarına Türk bayrağı asarak sırayla denize girdi. Termometrelerin 5 dereceyi gösterdiği bugün de denize giren grup, tekbirler getirerek denizde açtıkları Türk bayraklarıyla teröre olan tepkilerini gösterdi.

“Şehitlerimiz için soğuk havada denize gireceğiz”
Grup üyelerinden Yüksel Sönmez, şehitler için soğuk suda denize girdiklerini belirterek, “Bugün soğuk suda denize gireceğiz. Günün anlamı şu; şehitlerimiz artık olmasın. Şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyoruz. Geride kalan bütün ailelerine de sabırlar diliyoruz. İnşallah bir daha şehit haberleri duymayız. Denize şimdi gireceğiz ve tepki amaçlı bayrağımızı açacağız. Biz sesimizi bu şekilde duyurabiliyorsak bize ne mutlu. Şu anda hava 8 derece, biz alışığız. Bugün havanın soğuk olması eksi beş, on, yirmi olması da bizim için önemli değil. Bugünün önemi bambaşka, bugün hava eksi derecelerde de olsa biz yüzeceğiz. Mehmetçiğimiz vatan için şehit oluyorsa bizim burada eksi onda yirmide suya girmemiz bir şey değil. Onların yanında bizim yaptığımız ufacık bir şey” dedi.
Teröre lanet okuduklarını ifade eden Burhan Delibalta da, "Burada bulunmamızın sebebi, vatan millet bölünmez, şehitler ölmez demek amacıyla toplanmış bulunmaktayız. Bunu ispat etmek ve onlara destek olmak amacıyla gelip bayrağımızı açıp onları destekleyeceğiz” ifadelerini kullandı. Grubun diğer bir üyesi Hasan Güzel ise, “Buraya terörü lanetlemek için toplanmış bulunuyoruz. Biz burada sıfırın altında yirmi derece de olsa yüzüyoruz. Bizim amacımız burada bugün tüm İslam alemine yapılan saldırıları protesto etmek amacıyla toplanıyoruz" şeklinde konuştu.

“Sarayburnu’nda her milletten her ırktan insan var ve kardeşçe yaşıyoruz”
Her milletten insanla Sarayburnu’nda kardeşçe yaşadıklarını dile getiren Sadık Çakmak da, “Biz burada 365 gün denize giriyoruz. Bugün bütün arkadaşlarımız burada. Terörü lanetlemek için burada bulunuyoruz. Bütün şehit ailelerine başsağlığı diliyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. İnşallah bu kan durur. Lanet olsun teröre. Biz burada bütün milletlerden varız. Sarayburnu’nda her milletten her ırktan insan var ve kardeşçe yaşıyoruz. Ülkemizin kardeşçe yaşamasını istiyoruz. Allah bunların belasını versin. Kahrolsun PKK, kahrolsun DEAŞ. Hepsinin Allah belasını versin. Lanet ediyoruz” diye konuştu.