Doğada yaralı halde bulunan 5 baykuş, 1 şahin ve 1 doğan tedavileri tamamlandıktan sonra doğaya salındı. Aylar sonra tekrar özgürlüğe kanat çırpan kuşlar, Çatalca Ormanlı’da özel koruma alanlarına bırakıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar I. Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından doğada yaralı halde bulunan 5 baykuş, 1 şahin ve 1 doğan tedavileri yapılıp Çatalca Ormanlı’ya bırakıldı. Doğada Doğa Koruma ve Milli Parklar I. Bölge Müdürlüğü tarafından bulunan veya vatandaşların getirdiği yaralı hayvanlar, İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesine götürüldü. Fakültede tedavileri yapılan hayvanlardan tekrar doğaya salınabilecek durumda olanlar özel koruma alanlarında doğaya salındı. Eski sağlığına kavuşan yaralı kuşlar, gökyüzüne doğru özgürce kanat çırptı. Tedavileri sonucu doğa hayatına devam edemeyecek durumda olanlar ise Bölge Müdürlüğüne bağlı Polenezköy Rehabilitasyon Merkezine veya anlaşma yapılan hayvanat bahçelerine teslim edildi.

“Doğadaki bütün yaban hayvanlarının korunmasını biz sağlıyoruz”

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar I. Bölge Müdürü Resul Doğan, “5 baykuş, 1 şahin ve 1 doğanı doğaya salacağız. Burada bulunan hayvanları bizim kendi ekiplerimizin buldukları ve vatandaşların getirdikleri de bulunmaktadır. Doğadaki bütün yaban hayvanlarının korunmasını biz sağlıyoruz. Yaralı olarak bulunan veya bize getirilen hayvanların tedavisini yapmak üzere İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine getiriyoruz. Anlaşmamız gereğince getirdiğimiz yaralı hayvanların tedavileri burada yapılıyor. Tedavisi bitip doğaya dönebilecek olanları doğaya gönderiyoruz. Doğaya dönemeyecek olanları ise hayvanat bahçelerine veya rehabilitasyon merkezlerimize teslim ediyoruz. Doğada yaralı bir hayvan görüldüğünde Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerine haber verilmesi gerekmektedir” dedi.