FETÖ/PDY terör örgütü çete lideri suçlanmasıyla tutuklanan ve ardından beraat eden Muhammed Gömük’ün başlattığı girişimlerle aralarında paralel yapı mağduru üst düzey bürokratlar, yargı ve emniyet mensuplarının da yer aldığı paralel yapıyla mücadele derneği kuruluyor.
İzmir’in Bornova ilçesinde 2 Ekim 2012 tarihinde düzenlenen ‘Adliye Çetesi’ operasyonunda gözaltına alınan ve çete lideri olarak yargılandığı davadan tutuklanarak yaklaşık 9 ay cezaevinde kalan eski özel bir hastanenin yöneticisi Muhammed Gömük, kendisine kumpas kurulduğunu ve büyük mağduriyet yaşadığını öne sürdü.
Delil yetersizliğinin ardından beraat eden Gömük, paralel yapını hayatını kararttığını ve bu yüzden de kendisi gibi mağdur olanları tek bir çatı altında toplayarak mücadele vermek istedi. Üst düzey bürokratlar, yargı ve emniyet mensuplarını da bir araya getiren Gömük, paralel yapıyla mücadele derneği olan Toplumsal Adalet ve Yardımlaşma Derneği’ni (TAY- DER) kurdu.
“PKK’DAN DAHA TEHLİKELİ BİR YAPILANMA”
Paralel yapının kendisi gibi bir çok kişiyi mağdur ettiğini belirten Gömük, “Cumhurbaşkanı ve başbakan da bu konuyla zaten mücadele ediyor. Bilindiği gibi ülkemizde son yıllarda mücadele edilmeye başlayan Fetullahçı Terör Örgütü- Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ-PDY) birçok kişiyi mağdur etti. Öyle kirli oyunları, iftiraları, komploları oldu ki ülkemize ve vatandaşlarımıza verdikleri zararın tarifi mümkün değil. PKK kadar hatta daha fazla tehlikeli bir yapılanma bu. Bizde bu yapıdan mağdur olanlar bir araya gelmek, mücadele vermek istedik. Kuruluş için müracaatımızı yaptık. Paralel yapıdan mağduru olanlar bir arada toplayarak daha etkin mücadele için devlete destek vermeye çalışacağız” dedi.
MAĞDUR OLAN ÜST DÜZEY BÜROKRATLAR DA VAR
Dernek bünyesinde paralel yapıdan mağdur olan bürokratlar, iş adamları, yargı mensupları, emniyet mensupları olmak üzere her kesimden kişinin yer alacağını belirten Gömük, “Destek verenlerin sayesinde ülkemizi bu terör yapılanmasından kurtarmak üzere çabalayan sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımız başta olmak üzere tüm devlet kurumlarımızın yanında derneğimiz de bütün enerjisini paralel yapıyla mücadele etmek için verecektir” ifadelerini kullandı.
Derneğin hukuki desteğini verecek olan ve aynı zamanda Muhammed Gömük’ün Avukatı Tankut Taner de müvekkilinin mağdur olduğunu, haksız iddialarla karşı karşıya kaldığının altını çizdi.
“CUMHURBAŞKANIMIZIN MÜCADELESİNİ DAHA DA ETKİNLEŞTİRECEĞİZ”
Daha önce sosyal medyada verdikleri mücadeleyi resmileştirerek dernek kurmak için yola çıkıldığını ve başvurularını yaptıklarını anlatan Avukat Tankut Taner, “Ülkenin her kurumuna her alanına sızmış, bürokratı, iş kurumları ve yargı kurumlarına sızmış ve ciddi oyunlar, komploların kurulduğu bir yapıyla karşı karşıya olduğumuzu gördük. Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakanımızın verdiği mücadelede daha etkin olabilmek adına sosyal medya hareketini yasallaştırarak bir dernek çatısı altında toplayalım ve bu yapıdan mağdur olanları da bu dernek vasıtasıyla en azından yardımcı olalım” diye konuştu.
ŞEHİT İLE GAZİ YAKINLARINA, ÖĞRENCİLERE MADDİ YARDIM
Önceliklerinin paralel yapıyla mücadele ve bu yapıdan mağdur olanlara destek olmak olduğunu vurgulayan Taner, aynı zamanda maddi destek imkanları da sunacaklarını belirtti. Taner, “Dernek tarafımızı da göz ardı etmeden ve bu faaliyeti sosyal sorumluluk altında da devam ettirebilmek adına bu yapının dışında da şehit ve gazi ailelerine, eğitim burs ihtiyacı olan gençlerimize destek olmak gibi bir amacımız da olacak” dedi.
MADDİ İMKANI OLMAYAN MAĞDURLARA HUKUKİ DESTEK
Dernek ile mağdur olan kişilere de hukuki destek vereceklerini ifade eden Tankut, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mağdurlara maddi imkanı olup olmadığı gözetilmeksizin bu yapıyla her alanda mücadele için doğru bir hukuki desteği de bu dernek altında bulabilecekler. Aldığımız tepkiler de çok olumlu. Zaten derneğin yapılanmasında da üst düzey bürokratlar, yargı ve emniyet mensupları gerek maddi gerek manevi desteklerini sonuna kadar vermekteler. Biz de onlardan aldığımız güç ve destekle çıktığımız yolda, derneğin güzel faaliyetlere imza atacağını ve terör örgütü FETÖ/PYD ile mücadelede devletin yanında kararlılıkla duracağını düşünüyoruz. Mağdur olan kesim her şekilde bir arada olacak. Verilen zararlar bilinenden çok daha fazla. Tek tek bireysel başvurular yerine bir bütün olarak dernek halinde yapacağımız başvurular çok daha etkili olacaktır. Gerek maddi gerek yargı alanındaki mücadelede çok daha etkili olabilecek.”