ADANA (AA) -  Adana'da, gelirinin bir kısmı öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın adının verileceği bilim merkezi ve gözlemevine bağışlanmak üzere müzayede gerçekleştirildi

Seyhan Soroptimist Kulübü tarafından organize edilen, Uğur Batur Antik katkısıyla bir oteldeki müzayedede tablo, mücevher, metal ve seramik objelerden oluşan 200 eser açık artırma usulüyle satışa sunuldu. Müzayedenin gelirinin bir kısmı Çukurova Belediyesi tarafından yaptırılacak Özgecan Aslan Bilim Merkezi ve Gözlemevi'ne bağışlanacak.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, çok kutsal bir iş yaptıklarını söyledi.

Müzayede çalışmalarına öncülük yapanlara teşekkür eden Çetin, "Bizler belediye olarak üstümüze düşeni yapacağız. Bu salondaki dostlarımızın da üstlerine düşeni yapacaklarından eminim. Kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi için en azından bu kızımızın adınını ebediyen yaşatacağız" dedi.

Seyhan Soroptimist Kulübü kurucu üyelerinden Esin Parlak, yaşananları unutturmamak için Aslan adına kalıcı bir eser yapılmasını istediklerini dile getirdi.

Aslan'ın adının yaşatılmasın için belediye nezdinde girişimlerde bulunduklarını ifade eden Parlak, müzayede elde edilecek gelirin bir kısmının Aslan adına Çukurova Belediyesi tarafından yaptırılacak Özgecan Aslan Bilim Merkezi ve Gözlemevine bağışlanacağını belirtti.

Parlak, "İnşallah başarılı bir müzayede olur. Güzel bir katılım oldu. Biz zaten 'kadına şiddete hayır' diyen herkesle beraberiz diye çağrıda bulunduk. Gördüğünüz gibi İstanbul'dan da katılanlar oldu" diye konuştu.