KAYSERİ (AA) - Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Abdullah Gül Üniversitesi'nde düzenlenen "AGÜ Talks"a konuk olarak katıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, öğrencilere şehir yönetimini ve tecrübelerini aktaran Başkan Özhaseki, belediye başkanlarının artık şehri komple düşünen ve geleceğe taşıma azminde olan kişiler olması gerektiğini belirtti.

Her alanda hızlı ve çok boyutlu bir değişim yaşandığına dikkati çeken Özhaseki, buna bağlı olarak şehirler arasında da bir rekabet olduğunu ifade etti. Bu rekabette geride kalmamak gerektiğini vurgulayan Özhaseki, şunları kaydetti:

"Bu noktada 'şehir yöneticiliği' diye bir kavram daha ortaya çıkıyor. Bir belediye başkanının insan yönetimi ve para yönetimini bilmesi yeterliyken, şehir yöneticiliğinde yetmez duruma geliyor. Belediye başkanı elbette para yönetimini bilecek ama bunun yanında, bilgi, arazi, personel, zaman ve algı yönetimini de bilmesi, analitik bir kafa yapısına sahip olması gerekiyor. Herkesin artık suyu getiren, yol yapan belediye başkanlarından ziyade şehrini komple düşünen, bir bütün olarak gören ve geleceğe taşıma azminde olan belediye başkanları ile yola devam etmesi lazım. İnsanların daha bilinçli olarak, adayım diyen insana bunu sorması lazım. Böyle olursa şehir bir bütün olarak ele alınmış olur, büyütülmüş olur, gelişmiş olur. Aksi takdirde şehir geriler."

Özhaseki, konuşmasının ardından öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdı. 2015 yılının ilk AGÜ Talks etkinliğine katılan Özhaseki'ye AGÜ Spor'un 38 numaralı forması ve çiçek verilri.

AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu da 2015 yılında AGÜ Talks'u anlamlı bir isimle başlatmak istediklerini ve bu nedenle Başkan Mehmet Özhaseki'yi davet ettiklerini belirtti.