AK Partinin Kahramanmaraş'ta gerçekleştirdiği 7.Olağan İl Kongresinde konuşan Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "Şu anda ekonomiyle üzerimize oynanan oyunu bozacağız" dedi. 
12 Şubat Stadyumunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen İl Kongresinde konuşan Mehmet Özhaseki, AK Parti'nin kuruluşundan bugüne olan süreci değerlendirerek, örnekler verirken bir yandan da ekonomiye değindi. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı gençliğinden beri bildiğini ve  her zaman aynı istikamette koştuğunu belirten Özhaseki, "Bizde ona yol arkadaşlığı yapıyor, yükünü kaldırmaya bir nebzede olsa yardımcı olmaya çalışıyoruz. AK Parti ailesi olarak hepimizin alnı açık, başımız dik olarak her yerde gezebiliriz. Geriye doğru bakıldığında, gelmiş geçmiş tüm iktidarlardan başarılıyız. Her bir alanda, sağlıkta, enerjide, ekonomide, eğitimde hepsinde başarılıyız." dedi.
İŞTE ÖZHASEKİNİN KONUŞMASI: 
"Türkiye'nin başına bir bela olan vesayet rejimi vardı. Sizler seçersiniz, Ankara'ya gönderirdiniz ama başına yılanlar çiyanlar çökerdi. Biz onu da kaldırdık. Küçücük yavruların üniversite kapılarından çevrildiği günleri unutmadık. Bizim bir Cumhurbaşkanımız veya Başbakanımız eskiden yurt dışına gittğinde ABD'de sıradan 3. veya 4. sıradaki biriyle görüşürken bile Türkiye'den onların yandaş gazetecileri bile gülerdi. Ben o dönem yapılan haberleri okuduğum için söylüyorum. Sıradan bir memur ile görüşmek için bizimkiler sıraya girerdi. Şimdi ise istediği devlet bakanıyla istediği dakika görüşüyor. Bizi şu an oralarda liderimiz dim dik temsil ediyor. Zamanında bir başbakanımızın 1 kaç yüz milyon dolar için beklediği gün bizim içimiz yanıyordu. Şu anda herkesin gıpta ettiği bir ülke var."
-HASTANE YATIRIMLARININ FAYDASINI GÖRDÜK
"Bütün ümmetin duası, elhamdülillah liderimizle. Bizim teşkilat mensuplarımız alnımız açık, başımız dik. Övünerek bunu her yerde anlatın. Önceki iktidarların halini düşünün? biz hangi alanda kendimizi kıyaslayalım? hepsinde başarılıyız. Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan çift yol ile bizim yaptığımız arasında ne kadar fark var. Şehirler arası yol olmayan yer yok. Hızlı trenler gidiyor. Önceden hastanelerde insanlar kuyruk beklerdi. Şu anda öyle mi? İyileşen hastayı hastanede rehin tutarlardı. Bizde şu an 5 yıldızlı otel gibi şehir hastanesi var. Pandemi döneminde bu yatırımların faydasını görüyoruz. Şu anda pandemi hastası olan bir kişi ücretsiz tedavi olup evine gidiyor. Enerji alanında önceden yurt dışından elektrik satın alıyorduk. Şu an yüzde 60'ı yenilebilir enerjimiz var. Üzerimize oynanan ekonomik oyunları bozacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Biraz önce söylediğim vesayet başlığı vardı. Bunu bütün liderler bilirdi. Bu konu neydi? Her şehirden bir temsilci Ankara'ya gönderilirdi. Oradan meclise giderler ve bizi temsil edecekler. Ancak bir süre sonra baskılar başlar. Şunu yapamazsın bunu çıkaramazsın. Onu yaparsan, işler karışmaya başlar ve faili meçhuller çıkar. Başka yerde kavga çıkar, siyasiler itibarsızlaştırılır. Sonrasında ise ihtilal ortamı hazırlanır ve bunlar yönetemiyor diyerek el koyarlar." 
MENDERESİN NE GÜNAHI VARDI?
"Siyasileri uyduruk davalarla idam sehpasına kadar gönderirler. Rahmetli Menderesi sevmeyen var mı? bende şehit olduğuna inananlardanım. Şu an birisi çıksın, mama, köpek, bebe davası? bunlardan onu itibarsızlaştırmak veya onurunu kırmak için elinden geleni yaptılar. En sonunda idam sehpasına götürdüler. Ne günahı vardı onun? bunu yapanlar bizim dönemimize kadar hep bunu yaptılar. Bütün başbakanlarda biliyorlardı ama sesini çıkaramıyordu. Aynı numaraları bize  yaptılar ama aldıkları cevap, Cumhurbaşkanımız onlara, 'Siz kimsiniz ya?' dedi. Bunların mıhtılarını yırrtı ve defolun dedi. Şu anda vesayet dönemi bitti. Önceden ihtilal yapıp ülkeyi 20 sene geriye götürürlerdi. Bu günler geride kaldı. Bizim AK Partili kardeşlerimiz bunları alnı ak şekilde anlatabilirler. Bizim iktidara geldiğimiz dönemde kolay olmadı. Cumhuriyetin, laikliğin tehlikede olduğunu söylemeye başladılar. İlk başlangıçta, ondan sonra danıştay saldırısı oldu. Başsavcılık kapatma davası açtı. Bir oy ile oradan vaziyeti kurtardık. 17-25 Aralık süreci, Hukuk davası, çukur süreci ve 15 Temmuz gecesi. Biz bu zorluklar içerisinde başarılı olduk. "