Kahramanmaraş’ın açık ara en çok okunan haber sitesi olan Haber 46’yı ziyaret eden Öztunç, merak edilen her soruyu cevapladı. Kendisinin gündeme getirdiği ve sonuca ulaştırdığı Şeker Pancarı meselesi, kendisinin Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Kuzey İlçe Belediye Başkanları hakkında konuşan Öztunç, AK Parti adaylarına da başarılar diledi. 
“AK Parti’nin belediye başka adayları basına sızdı” diyen Öztunç: “Sızdığı zaman bu işler doğru çıkar. Hayırlı Uğurlu olsun diyorum AK Partiye. AK Parti uzun süredir Kahramanmaraş’ı ve ilçelerin tamamına yakınını yönetiyor. Ama başarısız yönetimi var. Kötü yönetiyorlar. Şehrin kuzey bölgesinde hiçbir şey, şehir merkezine de bir şey yapılamadı. Çöp toplamak belediyecilik değil. Belediyeciliğin asli görevi çöpü toplamak temizlik zaten yapılıyor. Başxka şeyler bulacaksın. Bunları yapmadılar. Ben yine de bugüne kadar hizmet vermiş bütün belediye başkanlarına, çalışanlarına, yöneticilerine bir milletvekili olarak bir şehirli olarak teşekkür ediyorum. Emeklerine sağlık diyorum” dedi.
ALİ ÖZTUNÇ’UN SÖZÜ ONUR GÜRBÜZ’ÜN SÖZÜ
Elbistan ve diğer kazaların mutlaka CHP’ye geçmesinin gerektiğini belirten Öztunç şöyle konuştu: “Kuzey ilçelere için hedefimiz çok büyük. Elbistan Belediyesi CHP’nin olacak. On numara müthiş bir belediye başkan adayımız var. Onur Gürbüz avukat. Genç, zıpkın gibi. Elbistan’ın da yerlisi. Hanımı Elbistan’ın yerlisi. Elbistan’da doğmuş, büyümüş ve ilçede yaşamış. Öyle AK Partinin getireceği aday gibi dışarıdan gelmiyor. Elbistan’da ki sorunları bire bir yaşayan bir insan. Onu hissederek yaşamış bir insan. Ona birileri ilçenin şu sorunu var demeyecek. O biliyor zaten sorunların ne olduğunu. Tüm Elbistanlı hemşerimize şunu söylüyorum; Onur Gürbüz’e verilen her oy Onur Gürbüz’e verilmiştir. Ben kefilim. Ali Öztunç ona kefildir. Ben ne yapıyorsam onu yapacak” 
BENİM BİRŞEY KONUŞMAM DOĞRU OLMAZ
Kendisinin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı olması ile alakalı soruya ise Öztunç şöyle cevap verdi: “CHP’nin bazı ilçelerde adayları açıklandı. Diğer ilçelerde CHP İl Başkanı ciddi bir titiz çalışma yürütüyor. Şahsımın Büyükşehir Belediye Başkanı olması ile ilgili bir istek var, arzu var görüyorum. Yolda görürken, arabayı park ederken, pazarda ki vatandaşlar yüzüme gelip söylüyorlar. Seni başkan görmek istiyoruz diyorlar. Ben işimi yapıyorum. Asli görevim milletvekilliği, çalışıyorum vatandaşın sorunlarını çözmek için emek veriyorum. Hiçbir zaman da vatandaşın arasında çıkmadan devam ediyorum devam edeceğim de. Bir ilgi var, bir teveccüh, bir istek var ama şu an ben milletvekiliyim, bir şey söylemem çok yanlış olur. Bakalım hayırlısı diyelim.
PAZARCIK ADAYINI KEMAL KILIÇTAROĞLU AÇIKLAYACAK
Pazarcık’ta CHP örgütü bir çalışma yaptı. Aday anketi yapıldı. Şimdi genel merkezimiz bir çalışma yapacak. Son çalışmayı onlar yapacak. Bir Genel Başkan yardımcımız, 3 aday adayı arkadaşımızı değerlendirecek. 3 aday adayı arkadaşımız ile görüşerek, genel başkanımızın takdirine bıraktık Pazarcık’ı. Pazarcık’ı Genel Başkanımız Kemal Kılıçtaroğlu açıklayacak.

Nurhak’ta 29 Kasım’da ön seçim yapacağız. 4 aday adayımız var. 29 Kasım’da partililerimiz kimi istiyorsa o olacak. 31 Marttan sonra 1 Nisan’da, ayrıca 1 Nisan benim doğum günüm. İnşallah Kahramanmaraş’a güzel bir sürpriz yapacağız. CHP(li bir belediye başkanı Kahramanrmaraş’ta oturacak. 5 yıl fırsat versinler, Kahramanmaraş tüm ilçe, mahalle ve köyleri ile aynı Eskişehir gibi olacak, aynı Aydın gibi, aynı Muğla gibi olacak”
ŞEKER FABRİKASI, FABRİKANIN 2 BİN DÖNÜMLÜ ARSASINA GÖZ DİKTİ, BÜTÜN MESELE BU
Ali Öztunç Şeker Pancarı meselesi içinde şunları belirtti: “Şeker Pancarı için Elbistan’a gidip sorsunlar. Bir haber kanalı şeker pancarı alınıyor diye haber yaptı. Görün orasını? Karın altında pancar var mıydı? Vardı. Bir tane vatandaş onu dünyaya duyurdu doğru. O vatandaşın pancarını aldılar, tamam bu sorun kapandı dediler. Sadece o değil ki 150 bin ton pancar alım yapılmamıştı. Biz mecliste bunu gündeme getirdik, alıma başladılar. Bir kısmını almışlar, bir kısmını alacaklardır. 
FABRİKA ÜRETİM YAPMAK İSTEMİYOR
Mesele şu ;Fabrika özelleştirildi. Fabrikayı satan alın firma, pancar almayarak şekeri az üretmek istiyor. Bunu yaparak her yıl biraz daha alımı düşürecek 5 yıl sonda diyecek ki, sınırı 5 yıl, şeker pancarı yok ki ben şeker üretim diyecek? Sonra fabrikayı kapatacak. Elbistan en değerli arsası fabrikanın arsası. 2 bin dönüm alan. Ceyhan nehrinin doğduğu gözün yanında. Ne villalar, ne rezidanslar gider oraya biliyor musunuz? Amaç o, para kazanmak! Şeker fabrikalarını özelleştirdiler, millet daha fazla para kazansın, pancar üreticisini fazla kazansın değil, bir firmanın bir yandaşın para kazanması. Yazıktır günahtır. 
RAHMETLİ ÖZAL’IN KEMİKLERİ SIZLAR
86’da açılmış. Rahmetli Özal, rahmetli Erbakan hoca temelini atmış. Özal zamanında açılmış. Bunların kemikleri sızlar. Vallahi sızlar, billahi sızlar. Adamlar ne zorluklarla fabrika kuruyorlar, geliyor birisi satıyor. Bu mirasyedilik değil de nedir? Yazık günah. 
AHMET ÖZDEMİR KALİTELİ BİR İNSAN
Ben şeker fabrikası ile ilgili benim konuşmamdan sonra AK Parti Milletvekili Ahmet Özdemir, iyi bir vekil, samimi bir insan, ciddiyeti olan bir insan. Dedi ki 150 bin ton değil 70 bin ton o pancarlarda alınacak dedi. Bende eğer dediğiniz doğruysa öyle olsun dedim. Ama söz senettir, verdiğiniz senedi inşallah ciro etmeyiz dedim” 
Haber 46 özel haber- Mustafa Kılınç