KAYSERİ (AA) - Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, yol açma ve tuzlama çalışmalarını 3 vardiyayla aralıksız sürdüren karla mücadele ekiplerine tatlı ikramında bulundu.

Karla mücadele ekiplerini ziyaret eden Palancıoğlu, burada yaptığı açıklamada, 155 personel ve 24 araçla çalışan karla mücadele ekiplerinin, Talas'ın en yüksek rakımlı Cebir Mahallesi dahil ilçenin bütün bölgelerinde hizmet verdiğini belirterek, kapalı yolun olmadığını söyledi.

Ekiplerin karla mücadele araçları, kepçe ve greyderlerle yolları açıp, buzlanmayı önlemek için tuzlama yaptığına dikkat çeken Palancıoğlu, şöyle konuştu:

"Kar yağışından dolayı en fazla yorulan kurum olmamıza rağmen en çok sevinen kurumuz çünkü kar varsa mahsul var, bereket var demektir. İnşallah devamı da gelir. Kar yağışıyla ekiplerimiz gece gündüz 3 vardiya halinde durmaksızın yol açma ve tuzlama çalışması yapıyor. Özellikle Mevlana gibi nüfusun yoğun olduğu mahallelerimizden Cebir gibi en uç mahallelerde önceliği ana arterlere verip sonra ara yolları açıyoruz."

Başkan Palancıoğlu sürücüleri de uyararak, "Sürücülerimizden ricamız yol ortasında bulunan araçlarını ekiplerimizin çalışmasına engel olmayacak şekilde park etmeleri. Gece yarılarına kadar arkadaşlarımızla çalışmaları yerinde takip edip ilgili yerlere takviye yapıyoruz. Sürücülerimize kış şartlarına uygun lastik ve ekipmanlarla yola çıkmalarını tavsiye ediyoruz." diye konuştu.

Başkan Palancıoğlu konuşmasının ardından karla mücadele ekiplerine tatlı ikramında bulundu.