23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, milli egemenliğin ülkemiz için vazgeçilmez bir yönetim biçimi olduğunu belirterek, Ülkemiz, milletimiz ve geleceğimizin ışığı olan çocuklarımız bizim en büyük güvencemizdir’dedi.
TESK Genel Başkanı Palandöken, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Bu gurur gününü bizlere yaşatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bütün silah arkadaşlarına şükran ve minnet duyuyoruz. Onların canlarını ortaya koyarak verdikleri bu mücadeleyi, Ahilik geleneğinden gelen esnaf ve sanatkarlar olarak hiç durmadan çalışarak ülke ekonomisine ve üretimine destek vererek devam ettireceğiz. Bağımsızlık uğruna, milli egemenlik adına büyük zorlukları yenen atalarımıza ve şanlı tarihimize layık olmak zorundayız. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının ve milli egemenliğin kabulünün yıldönümünü bir kez daha coşku ve sevinçle kutluyoruz. Dünya’da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke olmanın da gururunu yaşıyoruz.
Büyük Önder Atatürk’ün de söylediği gibi, -özgürlüğün de eşitliğin de adaletin de dayanağı ulusal egemenliktir-. Bu duygu ve düşüncelerle, milletimizin, çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı can-ı gönülden kutluyorum."