Yamaç Paraşütü Dünya Kupası (Paragliding World Cup) ön eleme yarışları için havalanan 130 paraşütçü Niğde’nin Çukurkuyu beldesine indi.
22-28 Ağustos 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek uçuşlara 100’ü yabancı toplam 200 pilot katıldı.
Paraşüt pilotları, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara’daki Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı ele geçirmek isteyen darbeci general Semih Terzi’yi öldürdükten sonra şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir’in Niğde’deki Çukurkuyu beldesine iniş yaptı.
Çukurkuyu-Kızılca köyü arasına Türk bayraklarıyla inen paraşütçüleri belde halkı ve Şehit Ömer Halisdemir’in ağabeyi Doğan Halisdemir karşıladı.
Çocukların ilgi ile izlediği paraşütçüler daha sonra Şehit Ömer Halisdemir’in ailesini ziyaret etti.
Organizasyonla ilgili gazetecilere açıklama yapan Hava Sporları Aksaray İl Temsilcisi Abdullah Kahraman, "İlk uçuşumuzu gerçekleştirdik. 13 ülkeden 130 pilot katıldı. İlk uçuşumuzu şehidimiz Ömer Halisdemir’in anısına Çukurkuyu’ya yaptık o yüzden buradayız. Yaklaşık düz uçuş ile 75 kilometreyi 2,5 saat içerisinde tamamladık. Bu yarışma 1 hafta sürecek. Dünya kupasının ön yarışması. 13 ülke Avrupa’nın tamamı İngiltere, Fransa, Almanya, Hollanda, Kuzey Amerika, İran, Polonya ve Rusya’dan 40 diğer sporcular ise Türk pilotlardan oluşuyor" dedi.
Paraşütçüleri karşılayan belde sakinlerinden 85 yaşındaki Nazife Kestek pilottan Türk Bayrağını teslim alarak, "Allah devletimize, milletimize zeval vermesin" dedi.
Farklı ülkelerden katılan paraşütçüler Şehit Ömer Halisdemir’in mezarını ziyaret edip dua ettikten sonra beldeden ayrıldı.