PASAD Başkanı Necmi Üze, 15 Temmuz darbe girişiminin bir iç savaş çıkarma projesi olduğunu belirtti. Üze, “Türk milleti büyük bir badire atlattı” dedi.
Profesyonel Sigorta Acenteleri Derneği (PASAD) Başkanı Necmi Üze, 15 Temmuz darbe girişimini iç savaş çıkarma projesi olarak nitelendirdi. Üze, yazılı yaptığı açıklamada Türk milleti büyük bir badire atlattı” ifadelerini kullandı.
Üze’nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “15 Temmuz gecesi darbe girişimi olarak nitelendirilen kalkışma, tahlil edildiğinde görülecektir ki bu olay bir darbe girişimi değil, bir iç savaş çıkarma projesidir. Türk silahlı kuvvetlerinin içinde yuvalanmış hainlerin, kandırdıkları genç öğrenciler ve verilen emirleri uygulamaktan başka çaresi olmayan Mehmetçiği kullanarak başlattığı bu iç savaş çıkarma denemesi neyse ki kısa zamanda bastırılmış ve bu tehlike çok ucuz atlatılmıştır.
Basiretli, cesur ve dik duruşunu hiç bozmadan mücadele eden, devlet büyüklerimiz, tüm siyasi parti yöneticilerimiz, içindeki hainleri temizlemenin bilinciyle ölümü göze alarak savaşan Türk silahlı kuvvetleri ve emniyet mensupları hainlere fırsat vermemiştir.
Geçmişte yaşanan darbelerin acısını yıllarca çeken yüce Türk milleti artık bir daha bu oyuna gelmeyeceğini tüm yurtta sokakları doldurarak göstermiştir.
Ülkemiz büyük bir badire atlatmıştır.
Bu iç savaş çıkarma projesinin bu ülkede uygulanamayacağının anlaşılması ülkemizdeki demokratik yapının kemikleşmesine büyük katkı sağladığı gibi, dosta düşmana da bu yüce ulusun boyun eğmez olduğunu ve oyuna gelmeyeceğini bir kere daha göstermiştir.
Bu girişimi yapanların piyon olduğunun, arkasında dostumuz görünen ezeli düşmanlarımız olduğunun bilincindeyiz ve bunların kimler olduğunu tüm milletimiz bilmektedir. Bu hainleri ve destekçilerini nefretle kınıyor, hainlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını bekliyoruz.
Ölümü göze alarak savaşan ve bu uğurda hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Şehitlerimizin mekanı cennet olsun. Yüce Türk milletinin başı sağ olsun”.