Başkan Yılmazcan, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle yayımladığı mesajında sevgi ve fedakârlıklarıyla dünyayı güzelleştiren, hayatın her rengini hakkıyla taşıyan kadınları sevgiyle ve saygıyla andığını söyledi.

Kadınlara verilen saygı ve değerin Türklerin tarih sahnesine çıkmasıyla başladığını, İslam’la da fersah fersal yol katedildiğini hatırlatan Başkan Yılmazcan; “Batı uygarlıklarında kadınlar köle olarak satılır ve her zaman aşağılanmaya maruz kalırlardı. Türk ve İslam’la kadınlarımız gerçek şeref ve saygıya kavuşmuş, fersah fersah da bu konuda mesafe katedilmişti. Peygamber efendimiz kadına verdiği ve verilmesi gereken değeri şu hadis-i şeriflerle bizlere iletmiştir. "Kadınların haklarını yerine getirme huşusunda Allah'tan korkunuz zira siz onları Allah'ın bir emaneti olarak aldınız, onlara yediğinizden yedirin, giydiğinizden giydirin, onları Dövmeyin, fena söz söylemeyin" Gazi Mustafa Kemal ise atalarından aldığı feyzle Kadına verilen değer noktasında pek çok ilke imza atmıştır.” Dedi.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, kadın şiddetine tolerans gösterilmediğine vurgu yapan Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan; “AK Parti'nin iktidara geldiği günden beri kadınlarımızın önündeki engelleri kaldırmak için tarihi reformlar gerçekleştirildi. Bunların en önemlilerinden biri, 2012 yılında çıkarılan Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'dur. Bu kanunun çıkması, ülkemizde şiddete maruz kalan kadınlarla ilgili gerçekten tarihi bir dönüm noktasıdır. Bakanlığımız bu çerçevede şu ana kadar şiddete uğramış 20 bin kadının davasına müdahil olarak mağdur kadınlarımızın yalnız olmadığını göstermiştir." Diye konuştu.

Kadına yapılan şiddetin asla tasvip edilmeyeceğini de dile getiren Başkan Yılmazcan, “Kadınlarımız, milletimizin yüzyıllardır devam eden varlığının teminatı olmuş, Cumhuriyetin kuruluşu dahil bütün kader anlarında sahne almıştır. 15 Temmuz’da olduğu gibi, istiklal ve istikbalimize yönelik tehditlere karşı en ön saflarda mücadele eden kadınlarımız, geleceğimizin inşasında önemli rol oynamayı da sürdürüyorlar. Kadın, ailenin temelidir. Kadın, bir eş, bir evlat olarak toplumun hedeflerine varmasının teminatıdır. Eğer kadın mutlu ise mutlu bir nesil var demektir. Eğer kadın umut dolu ise, millet de umut içerisindedir. Kadınlarımızı daha cesur, eğitimli bireyler olarak hayatın her alanında daha fazla yer aldıkça, hayat da daha güzel olacaktır. Bu gerçekler ışığında; Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü, hatalarımızı görmemize ve hızlı bir şekilde düzeltmemize vesile olmalıdır. Kadınların, herhangi bir sebeple istismara, şiddete, haksızlığa maruz kalması asla kabul edilemez. Kadınların uğradığı haksızlıklar, adaletsizlikler, ayrımcılıklar karşısında, toplum olarak hep birlikte gayret göstermemiz gerektiğine inanıyorum.”