Antalya’nın Aksu ilçesinde bulunan Perge Antik Kenti’nin batı kısmı kazı yapmak isteyen arkeologların gözdesi oldu. 2014 yılında yapılan kazılardan en son Roma İmparatoru Marcus Aurelius Antoninus’un heykeli bulundu.
Antalya’dan 25 kilometre uzaklıkta bulunan Roma döneminden kalma Perge Antik Kenti, kazı yapmak isteyen arkeologların tercihi oldu. Aksu ilçesi sınırları içinde bulunan ve Helenistik dönem boyunca en zengin ve güzel şehirler arasında sayılan antik kentten Antalya Müzesine kaldırılan eserlerin büyük çoğunluğunun kentin batı kısmında yapılan kazılarda bulunduğu öğrenildi. Burada 2014 yılında yapılan kazı ve restorasyon çalışmaları esnasında ‘Caracalla’ takma adıyla da bilinen M.S 188 yılında günümüzde Fransa topraklarında kalan Galia Eyaleti sınırları içerisindeki Lyon kenti’nde doğan Marcus Aurelius’un heykeli bulundu. Heykelin, İmparator Caracalla’nın tek heykeli olduğu belirtildi.
Ayrıca kazılarda iki Afrodit heykeli, Asklepios, Tykhe, Aphrodite, Nemesis, Helios, Selene, yılanlı heykel, giyimli erkek heykeli, giyimli kadın heykeli ve at heykeli ortaya çıkarıldı. Öte yandan İmparator Caracalla’nın dev mermer heykelinin hemen yanında ise onun görkemini ve herkesten büyük olduğunu anlatan küçük bir asker heykeli bulunuyor. Dev heykelde, Caracalla’nın giysisinde Medusa ve kartal figürleri yer alıyor. 2.20 metre boyundaki heykelin baş kısmında, hiçbir portre tipinde görülmeyen meşe yapraklarından yapılan bir çelenk bulunduğu belirtildi. Heykellerin sergilenmesi için 2 yıl önce Antalya Müzesi’nde özel bir bölüm oluşturuldu.
Diğer taraftan Antalya Müze Müdürlüğü yetkililerinden kentte, kazıların ve restorasyon çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.