İSTANBUL (AA) - Peugeot, 85. Cenevre Otomobil Fuarı'nda, üç konsept otomobilin yanı sıra, Peugeot 2008 DKR ve dünya prömiyeri yapılacak Yeni Peugeot 208 dahil 23 modelini sergileyecek.

Peugeot'dan yapılan açıklamaya göre, 85. Cenevre Otomobil Fuarı'nda, 2 bin 600 metrekarelik alan üzerinde kurulu Peugeot standında üç konsept otomobilin yanı sıra, Peugeot 2008 DKR ve dünya prömiyeri yapılacak Yeni Peugeot 208 dahil tam 23 model otomobilseverlerle buluşacak.

Peugeot, Cenevre'de aynı zamanda 3 farklı alanda, üst donanım seviyesine sahip modellerin satışlarının artırılmasıyla ilgili stratejisini de gözler önüne serecek. GT Line alanında, Peugeot 208, 308, 508 ve RCZ modelleri  markanın tarzını ortaya koyacak. Sport alanında, Peugeot 308, 308 SW GT, RCZ R ve 208 GTi by Peugeot Sport ile Peugeot 2008 DKR modellerinden oluşan sport serisi sergilenecek. Teknoloji alanında ise yeni EAT6 tam otomatik vites kutusu ile birlikte Peugeot'yu düşük yakıt tüketimi ve karbondioksit emisyonlarının azaltılması konusunda liderliğe oturtan PureTech, BlueHDi ve THP Euro 6 gibi 20 farklı motor seçeneği tanıtılacak.

Peugeot Cenevre'de ortalama yaşı 3 yıl olan tarihinin en genç ürün gamını vitrine çıkaracak. Ziyaretçiler sergilenecek üç konsept model sayesinde markanın geleceğine doğru adım atacak, 2 ve 3 tekerlekli scooter motorlarla alternatif şehir içi ulaşımları keşfedecek ve Peugeot Music uygulamasından yararlanabilecek.

Onyx konseptinde siyah ve bakır rengini bir araya getiren Peugeot, bu tarzı ilk kez seri olarak satışta olacak 208 GTi by Peugeot Sport'un radikal versiyonuyla fuarda sergileyecek. Peugot Exalt ve Peugeot Quartz da Cenevre Otomobil Fuarı'nda görülebilecek modeller arasında olacak.