Ankara’nın Polatlı Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, FETÖ soruşturması kapsamında ilçede toplam 89 kişinin açığa alındığını ve 211 kişinin tutuklandığını söyledi.
Polatlı Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer yaptığı yazılı açıklamada, milletin demokrasiye olan inancı ve devletine olan bağlılığı ile tüm girişimlerin sonuçsuz kalacağını belirterek, “15 Temmuz gecesi Türk milleti tarihinin hiçbir döneminde görülemeyecek bir alçaklık ve ihanetle karşılaşmıştır. Başı dışarıda FETÖ adlı ihanet şebekesi acımasızca harekete geçmiş, askerlerimiz, polislerimiz ve vatandaşlarımızdan 240 evladımızı şehit etmiştir. 15 Temmuz akşamı gerçekleşen darbe girişimi doğrudan doğruya milletimize ve milletimizin birliğine yapılmak istenmiştir. Türk milleti iradesine ve geleceğine yapılan bu kalkışmaya anında meydanlara çıkıp göğsünü siper etmiş, tarihte eşi benzeri olmayan bir direniş ortaya koymuştur. Bu direnç ve iman karşısında darbeci ihanet çetesi emellerine ulaşamamış, millet kalkışmayı bastırmıştır. O akşam ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi Polatlı halkımız da Sakarya Meydan Muhaberesi’nde olduğu gibi ikinci kez hainlere geçit vermemiş ve büyük bir kahramanlık destanı göstermiştir. Şahadet mertebesine ulaşmış bütün şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, kahraman gazilerimize acil şifalar diliyorum” dedi.
“Bize bu acıları yaşatan hainler bugün adaletin önünde hesap vermektedirler” diyen Nedim, “Buna göre Polatlı ilçemizdeki Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması (PYD) soruşturması kapsamında bilanço şu şekildedir; 194 darbeci asker tutuklanmış, 14’ü serbest kalmıştır. Polis teşkilatımızda ise 1 polis gözaltında olmak üzere 16 polis açığa alınmıştır. Kamu personellerinde ise 3 gözaltı, 1’nin görevine son verilmiş, 73 kişi açığa alınmıştır. Sivil vatandaş olarak örgüt ile bağlantılı 5 gözaltı, 17 tutuklu olmak üzere 5 kişi serbest kalmıştır. Toplamda ilçemizde 9 gözaltı, 211 tutuklu, 19 serbest, 89 açığa alınmış ve 1 kişinin görevine de son verilmiştir. Ayrıca FETÖ/PDY’ye ait 5 okul kapatılmış olup, okullarda görevli 79 kişinin lisansları iptal edilmiştir” değerlendirmelerinde bulundu.
Kaymakam Tunçer, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:
“Polatlı ilçemizde farklı noktalarda vatandaşlarımız darbe teşebbüsünde bulunan askerleri güvenlik güçlerine teslim etmiştir. Aziz milletimizin demokrasiye olan inancı ve devletine olan bağlılığıyla tüm bu girişimler sonuçsuz kalacaktır. Bu duygularla ülkesine ve demokrasisine sahip çıkan tüm Polatlılı hemşehrilerimize, siyasi partilerimizin temsilcilerine, sivil toplum kuruluşlarının kıymetli temsilcilerine teşekkür ederiz. Ayrıca büyük özveri ve gayretle darbe teşebbüsünün olduğu 15 Temmuz Cuma gecesinden bugüne kadar çalışmalarını sürdüren başta İlçe Emniyet Müdürlüğümüz personeli olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarının çalışanlarına da teşekkür ediyoruz.”