Polis teşkilatının kuruluşunun 170. yıl dönümü dolayısıyla Yalova Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen törenle Polis Haftası ve kuruluşun 170. yıl dönümü kutlandı.

Yalova Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene; Yalova Emniyet Müdürü Mehmet Ali Süvari’nin, birim müdürleri ve amirlerinin yanı sıra il protokolü de katıldı. Yalova Vali Yardımcısı Atila Selami Abban, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel, İl Kültür Müdürü Ziya Karatekin, emniyet mensuplarının aileleri, polis emeklileri katıldı.

Yalova Emniyet Müdürü Mehmet Ali Süvari’nin, Atatürk anıtına çelenk koymasıyla başlayan törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise 4. Sınıf Emniyet Müdürü Cem Bozdağ yaptı. Polis teşkilatının gücünü Anayasa ve kanunlardan aldığını dile getiren Bozdağ, “Kuruluşundan itibaren gücünü anayasa ve kanunlardan alan teşkilatımız azimle, kararlılıkla, zorlukla milletine hizmet vermeye devam edecektir. Çağdaş güvenlik anlayışına göre toplumda suç olarak görülen eylemleri, insana suç işlemeye yönelten tüm olumsuz koşulları ortadan kaldırmak için kamu kuruluşlarının desteği en önemli faktör olarak kabul edilmektedir. Yalova Emniyet Müdürlüğü olarak bu anlayışla ortaya koyduğumuz politikalar toplum nezdinde büyük destek görmüş, ilimiz sizlerin desteği ve katılımı sayesinde en güvenli ve huzurlu kentlerden biri olmuştur. Vatandaşlara hizmeti kutsal bilen eğitimin, teknolojinin ışığına yayılan; kanunların kendisine tanıdığı Türk polis teşkilatıyla geleceğin bugünden daha aydınlık olacağına inancımız tamdır. Polis teşkilatımızın kuruluşunun 170. yıl dönümü kutlu olsun.” dedi.

Daha sonra Yalova Emniyet Müdürlüğü ve Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol mensupları tarafından ödül verildi.