Bursa’nın Gemlik ilçesinde çevre düzenlemesi kapsamında yapılan cami duvarı restorasyonu sırasında çıkan eski bir mezar, polisi harekete geçirdi. İncelemeler tamamlanana kadar polis mezar başında nöbet tutacak.
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Umurbey Çarşı Meydanı düzenlemesi kapsamında Merkez Cami ve çevresi de restore edilmeye başlandı. Duvarları yeniden onarılan caminin merkez duvarlarının yıkılmasıyla birlikte eski mezar da gün yüzüne çıkmış oldu.
1897 yılında yapımı başlayan, 1899 yılında da tamamlanarak ibadete açılan Umurbey Merkez Camisi’nin bahçesinde, geçmiş döneme ait mezarların Umurbey halkı tarafından bilindiği ve bahçenin yenileme çalışmalarında Umurbey’deki ustaların bir kısmının mezarlar olduğundan çalışma yapmak istemediği belirtildi. Hatta 1850 yılına kadar caminin bulunduğu yerde eski bir kilise olduğu da iddia edildi.
Mezarın çıkması ile birlikte çevrede emniyet tedbirleri alınırken, Gemlik Emniyet Müdürlüğüne bağlı bir polis ekibi de mezar başında nöbet tutmaya başladı. Hangi döneme ait olduğu bilinmeyen mezarlık merak konusu olurken, yapılacak arkeolojik incelemelerin ardından restore çalışmalarının devam edip etmeyeceğine karar verilecek.