ADANA (AA) - Adana'da polis memuruna çarparak ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklanan sürücü tahliye edildi.

Adana 11. Asliye Ceza Mahkemesindeki davanın 3. duruşmasına, tutuklu sanık Nezir Gültekin ile trafik kazasında ölen 19 yıllık polis memuru Hakkı Un'un (44) eşi Asiye Un ve avukatları katıldı.

Duruşmada, sanık şoförün kaza sırasında yanında bulunan Seda Toprak tanık olarak dinlendi.

Toprak, sürücü Nezir Gültekin'in Çatalan Köprüsünde otomobili durdurup alkol aldığını belirterek, şunları söyledi:

"Saat 00.00 gibi oturduğumuz yerden kalktık. Ben telefonla uğraşırken başımı kaldırdığımda Nezir'in bir şeye çarptığını gördüm. Ne olduğunu anlayamadım. Ama insan olduğunu fark ettim. Sis yoktu. Önümüzü rahatça görebiliyorduk. Durduğumuz yere yakın tamirci olduğunu görünce Nezir aracı tamirciye bıraktı." ifadesini kullandı.

Ölen polis memuru Hakkı Un'un kazadan önce yanında bulunan Kemal Ekici de birlikte alkol aldıklarını anlattı.

Ekici, Un'un alkol almak için yanından ayrılmasından sonra kendisinin uyuduğunu, olayı görmediğini ifade ederek, "Ambulansı fark edince kendime geldim. Hakkı'nın birkaç bira ile sarhoş olacağını düşünmüyorum. Daha önceden de beraber içmiştik." şeklinde ifade verdi.

- Tanık hakkında suç duyurusu

Ölen polis memurunun eşi Asiye Un ise sanıktan şikayetçi olup cezalandırılmasını istedi.

Un'un avukatı da tanık Toprak’ın "suç delillerini gizlemek" ve "suçu bildirmemek" suçundan hakkında suç duyurusunda bulunulmasını isteyerek olay yerinde keşif yapılmasını talep etti.

Mahkeme, sürücü Gültekin'i tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi.

Tanık Toprak hakkında da "suç delillerini gizlemek" ve "suçu bildirmemek" suçundan Adana Cumhuriyet Başsavcılığına yazı yazılması ve kaza yerinde keşif yapılmasına karar verilerek duruşma ertelendi.

- Tahliye kararına ölen polisin eşinden tepki

Asiye Un, duruşmanın ardından gazetecilere açıklamada, kararın kendisini şaşırttığını belirtti.

Un, Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Bürosunda görevliyken otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitiren eşinin FETÖ soruşturmalarına baktığı için otomobille kasıtlı öldürülmüş olabileceğini iddia etti.

Eşinin ölümünün şüpheli olduğunu savunan Un, "Alkollü halde kaçan bir sürücü nasıl kısa sürede serbest bırakılabilir? Tekrar bu sürücünün tutuklanmasını istiyorum." dedi.

Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Hakkı Un baldızı ve ailesini otomobiliyle 15 Ağustos'ta evlerine götürmüş, dönüşte Kurttepe Mahallesi Çatalan Köprüsü girişinde durup büfeye giderken bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetmişti.

Polis memurunun ölümüne neden olan sürücü Nezir Gültekin ise kaza yerinde otomobilin kırılan camından yola çıkan polisler tarafından yakalanıp tutuklanmıştı.