Polis Teşkilatının 170. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Sivas'ta emniyet teşkilatı mensupları, polis ve asker şehitliğini ziyaret ederek dua etti. Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, polis teşkilatının 170 yıldır halkın güvenliği için çalıştığını, bu uğurda şehit ve gazi verdiğini söyledi.

Polis Haftası nedeniyle Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ve personeller Vali Alim Barut’u makamında ziyaret etti. Ziyarette Polis Meslek Yüksek Okulu Müdür Vekili Fehmi Bozdağ ile Emniyet Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri de yer aldı.

Vali Alim Barut ziyarette yaptığı konuşmada, emniyet teşkilatının 170 yıllık sürede halkın huzuru, milletin güveni ve toplumun düzeni için çeşitli fedakârlıklar yaparak bugünlere ulaştığını belirterek, "Akşam kapımızı kapatarak yatabiliyorsak, güvenlik güçlerimiz sayesinde. Bugünlere kolay gelinmedi; şehitlerimiz ve gazilerimiz var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, geride kalanlarına sabır diliyorum. Polis Teşkilatının 170. kuruluş yıl dönümü kutluyorum.” dedi.

Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan da Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde devam eden ender kuruluşlardan olduklarını kaydederek, “Polis teşkilatının 170 yıldır halkımızın güvenliği için çalıştığını belirterek, ”Bu uğurda şehit ve gazi vermekteyiz. Vatandaşımızın desteği ve güveni bize şevk veriyor, görev arzumuzu kamçılıyor.” diye konuştu.

Ziyaretin ardından emniyet mensupları Yukarı Tekke’de bulunan polis ve asker şehitliğini ziyaret ederek dua etti. Polis Şehitliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından dua edildi. Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Semih Coşkun ve Belediye Başkan Yardımcısı Mahir Kuzucu birlikte şehitlerin kabirlerine karanfil bıraktı.

Emniyet Müdürlüğü personeli, daha sonra askeri şehitlik ile şehitler müzesini ziyaret etti.