Polis teşkilatı Çin’de doğan ve Endonezya ile Filipler’de harmanlanan kuntao savaş sanatı ile kendini geliştiriyor. Efsanevi dövüşçü Bruce Lee’nin öğrencilerinden Paul Johnson’ın asistanlığını yapan Tamer Tosun, kolluk kuvvetlerine kuntao savaş sanatını öğretiyor.
Geleneksel Kuntao savaş sanatları baş antrenörü Tamer Tosun, Türkiye ve Avrupa’daki kolluk kuvvetlerine Kuntao savaş sanatını öğretiyor. Son olarak çevik kuvvet polisine eğitim veren Tosun, kuntaonun spordan ziyade bir savaş sanatı olarak adlandırıldığını söyledi. Tosun, "Kuntao, Çin kökenli bir savaş sanatıdır. Endonezya’da, Malezya’da ve Filipinler’de harmanlanmış ve günümüze kadar gelmiştir. Kuntao, özellikle kolluk kuvvetlerine verilen bir savaş sanatıdır ve Avrupa’da oldukça yayılmıştır. Türkiye’de bunu ilk yapanlar bizleriz ve yaygınlaştırmak istiyoruz. İçeriğinde boks, MMA, yakın boğuşma, yer dövüşü, karambit dediğimiz özel bıçaklar, normal bıçaklar ve escrima olmak üzere 8 dalda eğitim veriyoruz. Bıçak ve karambitlerle ilgili şu an bilgi ve görsel bir şeyler yapmıyoruz çünkü bunlar özel kişilere anlatılabilecek tekniklerdir" dedi.
TSK, emniyet ve istihbarat bünyesinde bulunan kişilerden kendisine bu sporu öğretmesi yönündeki talepleri değerlendirdiğini belirten Tosun, "Sadece boks eğitimi alan bir kişi biri bıçak çektiğinde ya da bir sopa çıkardığında o tekniğe ait bir şey öğrenmediği için geri çekilir. Bununla herkes karşılaşabilir, bir tinerci olabilir, psikopat birisi olabilir. Bu eğitimi almadıysanız yapacağınız çok bir şey yoktur. Örneğin polis cop taşıyorsa bunu kullanmasını bilmeli. Kullanmasını bilmiyorsa yanlış bir hareket yapıp karşısındaki insana zarar verebilir. Bizim amacımız, copu kullanmayı öğretmek, bıçağa karşı savunmayı öğretmek. Birçok birime Türkiye’de eğitim verdim. Benim eğitim verdiklerim ile polis teşkilatında çok sayıda kuntao bilen arkadaşımız vardır" dedi.