ABD’de anaokulu öğretmenliği yaparken 19 yıl önce 5 aylık bir çocuğa kötü muamele yaptığı iddiasıyla tutuklanan, 8 yıl hapis yattıktan sonra bir yıl da elektronik kelepçe ile yaşayan Fügen Gülertekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yardım istedi. Gülertekin, “Kızım beyin kanamasından dolayı Kanada’da yoğun bakımda. Fakat Kanada, ABD’nin beni sınır dışı ettiğinden dolayı vize vermiyor. Bu kötü günlerinde kızımın ve 2,5 yaşındaki torunumun yanında olmak istiyorum” dedi.
“Prangalı kadın” olarak tanınan Fügen Gülertekin, 19 yıl önce bakıcılığını yaptığı 5 aylık bir çocuğa kötü muamele yaptığı iddiasıyla tutuklandı ve 8 yıl cezaevinde yattı. Gülertekin, 1 yıl da ayağındaki elektronik kelepçe ile yaşamak zorunda kaldı. Bir dönem dünya medyasının peşinden koştuğu Gülertekin, hayatının en kötü günlerini geçirdiği Amerika’dan “yanlış yargılama” yüzünden hüküm giydiği cezasını tamamladıktan sonra Türkiye’ye kesin dönüş yaptı. Bir kızı da olan ABD’li eşinden boşanan Gülertekin, 6 yıl önce yerleştiği Marmaris’te bir İngiliz ile evlendi.
Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaşamını sürdüren Fügen Gülertekin, şimdilerde ise Kanada’da bulunan hasta kızı ve torununu görebilmek için mücadele veriyor. Bürokratik engelleri aşamayan Gülertekin, “Mümkünse onları Türkiye’ye getirmek istiyorum. Cumhurbaşkanımız Erdoğan diplomatik yollardan bana yardım etsin. Amerikan adaleti bizi kurşunla öldürmedi ama ailemin her bir ferdinin peşinden giderek psikolojik olarak sıfırlama yaptı. Hapishanede iken en büyük desteği Türkiye’den aldım. Ben ABD’de 1997 yılında bir yalan uğruna 8 sene hapis yattım. Hapis hayatımdan sonra 2006 yılında Türkiye’ye geldim. Burada kendime yeniden bir hayat kurdum” diye konuştu.
"Kızımın zor gününde yanında olmak istiyorum"
Hakkında programlar yapıldığını ve kitap basıldığını anımsatan Gülertekin, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yabancı dostlarımdan da sürekli mektuplar alarak moralimi yüksek tutmaya çalıştım. Fakat ailem çok mağdur oldu. Türkiye’de kendime rahat bir hayat kurdum. Çocuklarım gelip gidiyor. Ancak dış ülkelere gitmek için vize almakta çok zorlanıyorum. Her başvurumda Amerika’da geçirdiğim bu hapis hayatım önüme çıkıyor. Artık buna bir son verilmesi gerek. Ben suçsuz yere de olsa cezamı çektim. Çektiğim acıların bitmesini istiyorum. Kızım Aliş, 20 gün önce tatil için yanıma gelmişti. Kanada’ya geri döndü. Bir hafta önce beyin kanaması ile hastaneye kaldırıldığı haberini aldım. Kızım bana çok acı çektiğini söylüyor. 2,5 yaşındaki torunum da yalnız kaldı. Kızımın arkadaşları bakıyor ona. Kanada hükümetine 3 defa vize için başvuruda bulundum fakat hepsinde de ret cevabı aldım. Konsolosluğa mektup yazdım özel bir izin çıkartılması için. Kanada hükümeti vize vermeme sebebi olarak Amerika’da yattığım hapis hayatımı gösteriyor. Bu çaresizlik içinde Cumhurbaşkanımızdan destek bekliyorum.”